Sari la conținut
Home » Antrenamentele esențiale pentru câini: stimularea mentală și dresaj. Zece tehnici necesare pentru animalul de companie

Antrenamentele esențiale pentru câini: stimularea mentală și dresaj. Zece tehnici necesare pentru animalul de companie

Beneficiile deâineii unui patruped; Foto: hillspet.com

În timp ce o plimbare zilnică este esențială pentru a-i oferi câinelui o porție de exerciții fizice, exercițiul mental este la fel de important. Acest lucru este valabil mai ales pentru rasele foarte inteligente, cum ar fi pudelul standard, Border Collie și ciobănescul german.

Dacă nu îi oferiți câinelui dumneavoastră suficientă stimulare mentală, este mai probabil ca acesta să se plictisească și să dezvolte comportamente problematice precum mestecatul sau săpatul. Dacă doriți să vă puneți câinele să gândească, avem câteva exerciții pentru stimularea creierului pe care puteți să le încercați.

Tehnici de dresaj

Dresaj: Puteți învăța un câine bătrân trucuri noi, de fapt, dresajul este recomandat pentru câini de toate vârstele. Învățarea de noi trucuri pentru câinele dumneavoastră este o formă excelentă de stimulare mentală și vă va ajuta, de asemenea, să vă întăriți legătura cu el.

sursă foto petguide.com
rasa Kooikerhondje

Dacă încercați să vă învățați cățelul un truc complicat, lucrați în etape pe parcursul a câteva zile sau săptămâni, numai acest lucru va oferi o stimulare mentală excelentă pentru câinele dumneavoastră.

Jocuri interactive: Ați auzit vreodată de un joc de societate pentru câini? Aceste jocuri de societate sunt de obicei destul de simple, constând adesea într-un grup de cutii sub care ascundeți dulciuri pe care câinele dumneavoastră trebuie să le găsească.

Un alt tip de joc de societate implică o bucată de plastic pe care câinele trebuie să o rotească pentru a găsi recompensa.

Mergeți într-o excursie cu animalul de companie

Jucării puzzle: Dacă doriți să vă asigurați că al dumneavoastră câine primește o stimulare mentală în timp ce nu sunteți acasă pentru a vă juca cu el, luați în considerare o jucărie puzzle. Jucăriile Kong sunt o opțiune excelentă, deoarece încorporează bunătăți pentru a încuraja câinele să își dea seama cum să le scoată. De asemenea, ne place The Odin. Arată cool și îl face pe câinele tău să își folosească capul!

 

sursă foto: pethelfpul.com; Privitul direct la câini este un vinovat comun în cazul în care aceștia îi mușcă pe copii.

Mergând într-o excursie: Poate părea simplu, dar să vă luați câinele într-o excursie la magazinul alimentar sau în timp ce faceți alte comisioane este o formă excelentă de stimulare mentală. Animalul de companie are ocazia să vadă și să experimenteze lucruri noi în timpul călătoriei, ceea ce îi va oferi o stimulare mentală excelentă. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, pe dumneavoastră și pe câinele dumneavoastră să vă legați pe măsură ce petreceți mai mult timp împreună.

Socializarea

Întâlnirea de noi prieteni: A vă duce câinele în parcul pentru câini sau pur și simplu a merge la o plimbare într-o zonă aglomerată va oferi o mare cantitate de stimulare. Fie că este vorba de oameni sau de animale, câinilor le place să întâlnească fețe noi și se vor bucura să asimileze mirosurile noului lor prieten sau ale unui mediu nou.

hillspet.com; iubirea necondiționată a câinelui
hillspet.com; iubirea necondiționată a câinelui

De-a v-ați ascunselea: Gata sau nu, vin! Jocul de-a v-ați ascunselea cu câinele dumneavoastră este o modalitate excelentă de a-l menține stimulat mental. Începeți prin a-i cere câinelui să stea jos și să aștepte, apoi mergeți să găsiți o ascunzătoare undeva în casă. Când sunteți gata, chemați-vă câinele să și așteptați să vă găsească lăudați-l și recompensați-l atunci când o face.

Jocuri de recuperare

Jocuri de recuperare: Un joc de recuperare oferă o stimulare fizică și mentală pentru câinele dumneavoastră. Unii câini adoră să se joace cu o minge de tenis, în timp ce alții ar putea prefera un Frisbee. Pentru a vă asigura că nu se plictisește de joc, încercați să alternați între diferite jocuri și schimbați direcția în care aruncați obiectul la fiecare aruncare.

sursă foto: purevine.com
sursă foto: purevine.com; câinele se odihneste pe genunchiul stăpânei

Întâlnire de joacă: Dacă aveți un prieten sau un vecin cu un câine, luați în considerare organizarea unei întâlniri de joacă pentru câini. Oferiți-le celor doi câini ceva timp pentru a se juca în aer liber în curtea din spate sau duceți-i într-un parc unde pot explora împreună priveliștile, sunetele și mirosurile.

Antrenarea câinelui dumneavoastră pentru sporturi canine, cum ar fi flyball, obediență sau agilitate, este o modalitate excelentă de a-i crește stimularea mentală. Nu numai că sporturile canine sunt distractive pentru câinele dumneavoastră, dar pot fi și o experiență de legătură excelentă, potrivit petguide.com.