Sari la conținut
Home » Animalul din România care face prăpăd. Este mai periculos decât un urs, farâmă tot ce-i iese în cale și nu iartă nimic

Animalul din România care face prăpăd. Este mai periculos decât un urs, farâmă tot ce-i iese în cale și nu iartă nimic

Care sunt motivele să ai un dihor?

Animalul sălbatic care deși nu are o talie impunătoare, nimicește orice îi iese în cale atunci când ajunge într-o gospodărie. Sălbăticiunea este aproape imposibil de prins și reprezintă un mare disconfort pentru cei care locuiesc la curte.

Răspândit în majoritatea Europei, nordul Africii și Asia, animalul are botul ușor turtit, o talie subțire și vine la pachet cu gheare lungi și o coadă stufoasă.

Dihorul inamicul numărul unu al găinilor

Animalul care face ravagii atât în mediul rural cât și urban este un maestru în arta vânătoarei și este  înzestrat cu răbdare de fier. Poate sta la pândă ore întregi până să lanseze atacul. Ghearele îi oferă un avantaj însemnat și îi permit acestuia să se cațere în copaci sau să sape gropi.Preferă în special păsările, mai ales găinile.

Însă, din dieta animalului sălbatic face parte și alte galinacee precum gâștele și animalele care pot fugi foarte rapid, precum iepurii sălbatici. Meniul dihorului este completat de insecte, rozătoare, broaște, șerpi, șopârle sau cârtițe. Este foarte greu să fie depistat de oameni deoarece preferă locurile întunecoase, foarte înguste. Dihorul este animalul care dă mari bătăi de cap persoanele care locuiesc la curte și care au în ogradă mai multe viețuitoare.

Cu o lungime a trupului de 30-35 de centimetri, greutatea dihorului variază în funcție sex. De pildă, masculul ajuns la maturitate cântărește aproximativ un kilogram în timp ce o femelă adultă nu cântărește mai mult de 859 de grame.

Dihorul unul dintre cei mai de temut prădători

Are un simț auditiv și vizual foarte bine dezvoltate, însă sistemul olfactiv al dihorului este cel mai bine antrenat. Media de viață a dihorului sălbatic oscilează între 8 și 10 ani. În ciuda faptului că aspectul dihorului nu este impozant, unii oameni se tem de el.

Este bine de știut faptul că dihorul nu este o amenințare ,nu atacă iar atunci când o face fie a fost deranjat din vizuină fie a fost pus la îngrămădeală. Din păcare dihorul este purtător de boli și poate transmite boli precum rabie. Petru vă proteja animalele din gospodărie de atacurile animalului sălbatic montați pe câteva foi de tablă subțire pe coteț.

Dihorul este un animal sălbatic inteligent precaut și adorabil. Prezintă o sensibilitatea da diverse măsuri. Pentru a ține găinile în siguranță este indicat să amplasați câinele lângă coteț sau să întindeți în încăperea unde stau găinile pielicele de țap. Dihorii percep acest miros ca un semn de pericol și evită astfel să intre în coteț. 

 De asemenea, pentru a-i ține la distanță pe micii prădători puteți opta pentru repelenti. Aceștia sunt niște aparate care funcționează sunete de undă joasă. Repelenții crează dihorilor o stare de disconfort sau durere, iar prădătorul intră în panică și părăsește de îndată zona.