Natura uimeste permanent prin diferite trasaturi cu care a inzestrat speciile de animale si/sau pasari.Pentru a oferi doar cateva dovezi ale acestor trasaturi care impresioneaza, descopera.ro (care citeaza ca sursa upworthy.com) prezinta cateva astfel de animale (sau pasari) de-a dreptul fascinante, posesoare ale unor insusiri nebanuite…Antilopa Klipspringer poate sari peste o casaSpecia este larg raspandita in zona Africii sub-sahariene, Klipspringerul facand parte din rasa cabalina si fiind membru al unei familii de mamifere de talie mare. Antilopa Klipspringer este capabila sa realizeze salturi foarte mari pe verticala, avand picioare micute, terminate in copite mici, rotunjite, de dimensiunea unei monede de 10 centi. Aceste picioare, la prima vedere slabe, sunt extrem de puternice si ii permit antilopei Klipspringer sa efectueze salturi de pana la 15 metri inaltime.

sursa foto: www.czs.org
sursa foto: www.czs.org
Astfel, antilopa Klipspringer este cel mai mare saritor din lumea animala, daca luam in calcul dimensiunea picioarelor in raport cu dimensiunea corpului. Iar o alta trasatura uimitoare a unei Klipspringer este ca aceasta antilopa nu bea niciodata apa, deoarece se hraneste cu plante suculente.Pasarea Colibri, marele mancator! Pentru a se mentine in zbor, pasarea Colibri trebuie sa bata din aripi de pana la 3.000 de ori pe minut, ceea ce-i face ca inima sa acceleze pana la 1.260 batai in acelasi timp. Colibri are cel mai rapid metabolism dintre toate vietatile cu sange cald si are nevoie sa consume cate 3.500 de calorii pe zi. Aceeasi cantitate de calorii, pentru un om, ar insemna aproximativ 12 cheeseburgeri pe zi. Atunci cand pasarea Colibri ajunge in perioada de noapte, cade intr-o stare de semi-hibernare, incetinind astfel metabolismul pana la 1/15 din rata sa normala.
sursa foto: ro.pinterest.com
sursa foto: ro.pinterest.com
Crevetele cu forta si rapiditate!Spre deosebire de alti creveti, Mantis nu se hraneste cu cadavre, ci prefera sa-si vaneze hrana. Crevetele ataca cu miscari rapide melci, moluste si stridii. Daca fiintele umane si-ar putea misca bratele cu cel putin 1/10 din viteza cu care Mantis efectueaza saltul membrelor dupa prada, oamenii ar fi capabili sa arunce o minge de baseball pe orbita, potrivit sursei mentionate anterior.Un atac al crevetelui Mantis poate atinge viteze de 23 metri pe secunda, o miscare atat de rapida incat poate face ca apa din apropiere sa atinga o temperatura de fierbere, creand un puternic val de bule, care se sparg de prada lor, imediat dupa ce este inhatata. Chiar daca primul atac rateaza intr-un fel prada, unda de soc este adesea suficienta pentru a turmenta prada sau chiar pentu a o omori.
sursa foto: aquapedia.ro
sursa foto: aquapedia.ro
https://www.youtube.com/watch?v=DtNAqK_V-lgSomonul din Pacific, cu GPS incorporatIn fiecare an, milioane de somoni de Pacific parasesc oceanul si migreaza spre rauri, aventurandu-se adesea in calatoria ce ii va costa viata.In timpul calatoriei lor, somonii inoata impotriva curentilor puternici, aruncandu-se in sus, peste pragurile raurilor, moment in care sunt vulnerabili si eventual prinsi de lupi, pasari si ursi grizzly inainte de a ajunge in locurile unde au aparut cu cativa ani in urma, pentru a se reproduce. Somonii fac aceasta indelungata calatorie bazandu-se numai pe amintirea mirosului acelui rau in care au inotat pe cand erau puieti.
sursa foto: descopera.ro
sursa foto: descopera.ro
https://www.youtube.com/watch?v=0NcJ_63z-mACaracatita poate evada din locuri imposibil de imaginatOctopodele sunt creaturi speciale. Au propulsie cu jet, camuflaj uimitor, se pot auto-apara cu ajutorul unui jet de cerneala, iar membrele le sunt extrem de puternice. Dar, mai presus de toate, caracatita este extrem de inteligenta, poate cea mai inteligenta dintre toate nevertebratele cunoscute. In mediile de cercetare, caracatitele pot naviga in labirinturi si rezolva puzzle-uri cu relativa usurinta. Ele sunt renumite pentru faptul ca pot evada din diverse prinsori.https://www.youtube.com/watch?v=9yHIsQhVxGMIn salbaticie se pot strecura la bordul vaselor de pescuit pentru a manca crabii din cala. Cateva tari, printre care Canada, Noua Zeelanda, Australia, dar si Uniunea Europeana, au interzis cercetarile chirurgicale, fara anestezie, pe caracatite si cefalopode, invocand nivelul intelectual superior al acestor animale.