De 5907 Vizualizari

ADIO! Cele mai tari companii producătoare de echipament sportiv renunţă la GECILE CU PUF DE RAŢĂ şi de GÂSCĂ!

Dacă te îmbraci de la North Face, Patagonia, Mammut, Jack Wolfskin sau Vaude o să ai o surpriză!

Live plucked Geese

Companii mari de echipamente outdoor renunță la puful de gâscă și rață produs prin jumulirea animalelor de vii. Rezultatul survine după o campanie intensivă dusă de VIER PFOTEN de-a lungul a 5 ani.

VIER PFOTEN_2014-01-22_002

Câteva dintre cele mai mari companii producătoare de echipamente și îmbrăcăminte outdoor, precum North Face, Patagonia, Mammut, Jack Wolfskin și Vaude, și-au luat angajamentul de a elimina din produsele lor puful de rață și gâscă, obținut prin jumulirea animalelor de vii după ce sunt îndopate forțat în fermele de foie gras.

 

”Industria de foie gras a pierdut în fața deciziei Northface de a se distanța de aceste cruzimi, precum îndoparea forțată și jumulirea gâștelor și rațelor de vii. Alături de alte brand-uri mari care deja și-au luat acest angajament, avem astăzi un mare producător de îmbrăcăminte și saci de dormit care ridică standardele de bunăstare a animalelor la nivel global”, declară Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN International.

Free-range Geese

Industria produselor outdoor folosește tone de puf provenit de la milioane de gâște și rațe. Lanțul de producție este vast și prezintă o serie de puncte nevralgice. Ca să afli exact de la ce fermă provine puful dintr-o canadiană, pantalon sau sac de domit este aproape imposibil, lanțul implicând crescătorii, ferme, abatoare, companii de transport și spălătorii specializate. Mai mult, pentru a ști dacă produsul respectă normele de siguranță, companiile de echipamente outdoor ar trebui să dea dovadă de transparență.

Jumulirea animalelor de vii este o practică de o cruzime excepțională. În timpul acestei activități, animalele sunt adesea rănite, iar rănile sunt cusute fără anestezic. De-a lungul vieții, un animal poate fi jumulit de circa 3 – 4 ori. Pentru a fi îndopată forțat, fiecărei păsări i se introduce în esofag un tub de hrănire. Prin acesta  este introdus cu forța un amestec de porumb fiert și grăsimi, cu un burghiu acționat manual sau printr-un sistem hidraulic. Sistemele mecanizate asigură hrănirea forțată a unui animal în 2-3 secunde, permițând unui singur angajat să hrănească 400 de gâște sau rațe pe oră.

 

Ungaria și Polonia sunt cei mai mari producători de puf de gâște din Europa, fiind urmați de Franța, Germania și Marea Britanie. Franța este însă cel mai mare producător de puf de rață, urmată de Germania, Ungaria, Marea Britanie și Olanda.

 

Goslings in a transportbox

Declaratiile companiilor de echipamente outdoor:

North Face

“Prin noul Standard de Trasabilitate a Pufului, The North Face face eforturi de a aduce transparență în rețelele de furnizare a pufului, pentru a obține un tratament uman și etic al animalelor”.

“Prin noul Standard de Trasabilitate a Pufului, The North Face face eforturi de a aduce transparență în rețelele de furnizare a pufului, pentru a obține un tratament uman și etic al animalelor”.

**

Patagonia
“Compania Patagonia Inc. este mândră să anunțe faptul că va aplica sistemul de Trasabilitate 100% a Pufului asupra întregii sale colecții, începând din toamna anului 2014. Puful Patagonia® Traceable provine de la păsări care nu au fost nici hrănite forțat și nici jumulite de vii ».

**

Mammut
“Mammut este prima companie care, în aprilie 2012, a colaborat cu VIER PFOTEN și a început să facă schimbări în lanțul de furnizare, renunțând spre exemplu la puful de gâscă cenușie. Aflată în dialog neîntrerupt cu VIER PFOTEN și cu reprezentanți ai industriei echipamentelor outdoor, Mammut dorește să definească, să obțină și să convingă cât mai multe companii să adere la cele mai bune practici în achiziționarea pufului. Pentru Mammut, cooperarea cu alte mărci este esențială pentru a îmbunătăți soarta animalelor”.

**

JACK WOLFSKIN
“JACK WOLFSKIN și-a stabilit ca principiu ca în produsele sale să nu existe puf sau pene provenite de la animale care au fost îndopate forțat sau jumulite de vii. Am selectat doar acei furnizori care ne garantează că animalele au fost jumulite după sacrificare. Dorim să colaborăm cu VIER PFOTEN și cu toate părțile interesate pentru a stabili standarde de achiziționare și folosire responsabilă a pufului. În acest scop sugerăm să fie lansat un dialog cu toate companiile din domeniu”.

 

 

3 Comentarii

 1. Felicitari VIER PFOTEN !

 2. Felicitari VIER PFOTEN!
  Dar fals titlul reportajului.
  Acele mari companii NU spun ca RENUNTA la articolele cu puf, ci doar ca vor verifica sursa provenientei pufului.
  In plus, daca nu se cumpara puful firmelor producatoare de foie gras, nu inseamna ca acestea vor renunta la sacrificarea animalelor.
  In plus, oare oamenii ar putea renunta la folosirea articolelor cu puf, care sunt cele mai confortabile dintre toate?

 3. Nicu Aivanoaei spune:

  E foarte bine ca unele companii au luat aceasta decizie. Insa industria de echipament sportiv & outdoor nu va pierde din calitatea produselor. Reprezint in Romania firma japoneza TORAY, un gigant in domeniul tesaturilor si confectiilor sportive si pot sa va spun ca noi avem in portofoliu produse sintetice menite sa inlocuiasca cu mult succes puful natural de gasca. Ba chiar, produsul nostru Quix Down, 100% sintetic, are proprietati de impermeabilitate superioare. Mai amintesc doar de un alt produs Toray si anume captuseala de tip 3DeFX+, utilizata din ce in ce mai mult diversi producatori de top. Nu intamplator, o buna parte dintre brandurile enumerate la inceputul articolului sunt clientii nostri.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X