Sari la conținut
Home » Acestea sunt unele dintre cele mai mari animale de pe planetă

Acestea sunt unele dintre cele mai mari animale de pe planetă

Chiar dacă unele dintre cele mai mari animale ce au trăit pe Pământul au fost dinozaurii, multe alte viețuitoare de dimensiuni șocante au trait și după ce au dispărut reptilele, acum aproximativ 65 de milioane de ani.

Unele dintre cele mai mari animale de astazi au avut stramosi si mai mari, precum titanoboa, cel mai mare sarpe din istorie, cu o greutate de peste 1 tona si o lungime de peste 15 m.

Cele mai mari animale de pe planetă

Stim cu toții că animalele sunt întâlnite în toate formele și dimensiunile, iar unele dintre ele sunt chiar mai mari decât noi! Dar care sunt cele mai mari animale de pe planetă în aceste zile

Balena albastră

Balena albastră este cel mai mare animal din lume și cel mai mare mamifer. Pot cântări până la 200 de tone si pot crește până la 30 de metri lungime. Se găsesc în toate oceanele lumii și sunt cunoscuți pentru abilitățile lor impresionante de cântat.

Elefantul african

Elefantul african este cel mai mare animal terestru de pe planetă. El poate cântări până la 7 tone și poate crește până la 13 picioare înălțime. Se găsesc în savanele și pădurile din Africa și sunt cunoscuți pentru inteligența și comportamentul lor social.

Crocodilul de apă sărată

Crocodilul de apă sărată este cea mai mare reptilă de pe planetă. Pot ajunge până la 1 tonă și pot crește până la 6 metri lungime. Se găsesc în regiunile tropicale ale lumii și sunt cunoscuți pentru comportamentul lor agresiv.

Struțul

Struțul este cea mai mare pasăre de pe planetă. Ei pot cântări până la 150 de kilograme și pot crește până la 2,7 metri înălțime. Se găsesc în savanele și deșerturile din Africa și sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a alerga cu viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

Calamarul gigant

Calamarul gigant este cel mai mare nevertebrat de pe planetă. Pot ajunge la greutatea de până la 275 de kilograme și pot crește până la 18 metri lungime. Se găsesc in oceanul adânc și sunt cunoscuți pentru natura lor evazivă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai mari animale de pe planetă. Este uimitor să crezi că aceste creaturi pot crește la dimensiuni atât de impresionante, nu-i așa?