Sari la conținut
Home » Monstrul ucigaș din adâncuri.„Era cel mai înfricosator predator din ocean…”

Monstrul ucigaș din adâncuri.„Era cel mai înfricosator predator din ocean…”

Monstrul ucigaș din adâncuri. Acest calamar gigant se numără printre  adevărați monștii ucigași din adâncuri. Legenda care s-a dovedit a fi adevărată.

Biologul Chris Paxton, de la Universitatea Sf. Andrew din Scoția a realizat un studiu despre mărimea maximă pe care o poate atinge un calamar gigant. Pentru aceasta el a folosit mai multe metode și dovezi, precum și mărturii ale unor persoane.

„Dată fiind variația între individizii populației, indivizi cu o manta de 2.79 m poate avea o lungime totală ce variază între 5.83 si 27.53m,” a declarat Paxton, potrivit evz.ro.

Cel mai mare calamar gigant a fost zărit în zona Insulelor Maldive, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, și avea o lungime estimată de 53 m.

„Tot ce stiam până acum despre acest animal era că trăiește în adancurile abisale ale Antarcticii”, a declarat dr. Steve O’Shea, expert în cercetarea calamarilor din Noua Zeelandă, in cadrul universitatii Auckland.

„Acum știm că această specie se mișcă exact pe sub suprafața apelor și reușește să atingă niște dimensiuni considerabile”, a mai spus expertul.

„Mesonychoteuthis hamiltoni” este calamarul cu dimensiuni record.

„S-a știut de această specie din 1925, însă nimeni nu i-a acordat prea multă atenție. Acum putem afirma că mărimea sa o întrece pe cea a ‘calamarului gigant’. Calamarul gigant nu mai este cel mai mare din aceste ape. Acum avem ceva care este și mai mare”, a spus dr. Steve O’Shea

Acest calamar are un cioc mare, de asemenea, are un fel de carlig rotativ, unic la speciile marine, la capatul tentaculelor. Aceasta ii permite sa atace pestii mari sau chiar casalotii.

„Când era în viață, probabil că era cel mai înfricosator predator din ocean. Pur și simplu nu avea echivalent în acele ape.” spune dr. O’Shea.

Calmarii uriași agresivi devorează, însă, nu doar cantități uriașe de pești, dar au început să atace chiar și oamenii, notează aceeași sursă.