Sari la conținut
Home » Ziua Internațională a Câinelui: istorie și semnificație

Ziua Internațională a Câinelui: istorie și semnificație

Câinii se pot stresa. Border Collie, sursă foto: paginarium. ro

Astăzi, 26 August este despre el, despre câini, în această zi sărbătorim Ziua Internațională a Câinelui. În continuare prezentăm o scurtă listă cu o serie de lucruri pe care le puteți face pentru animalele de companie.

Lumea pare un loc minunat atunci când există dragoste, fericire și o prezență loială care te adoră și tânjește după compania ta. Nimic nu se compară cu un câine care nu te lasă niciodată singur. Mai ales în cele mai întunecate ore, și care îți cucerește inima în fiecare zi cu felul lor adorabil de a fi.

câini în natură; sursă foto GDS.ro
26 August, ziua internațională a câinilor

Ziua Internațională a Câinelui: când a fost fondată

Se crede că părinții animalelor de companie au grijă de companionii lor blănoși, lucrul este valabil și invers. În compania lor, viața pare mult mai ușoară decât este și toate temerile și anxietățile se topesc. Pentru iubitorii de câini, fiecare zi este dedicată tovarășilor lor animale Dar, există o zi specială pentru a-i sărbători pe acești prieteni prețioși.

Ziua Internațională a Câinelui, fondată de Collen Paige, avocat al bunăstării animalelor și expert în stilul de viață al animalelor de companie, este sărbătorită în fiecare an pe 26 august. A fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2004, când Collen avea 10 ani și familia sa a adoptat pentru prima dată un câine.

Istoria Zilei Internaționale a Câinelui

Collen Paige a fost înțelept încă de la vârsta de 10 ani. Cu mult înainte de a deveni dresor de câini și susținător al salvării animalelor s-a gândit să dedice o zi câinilor pentru a aduce la cunoștință cât de importante sunt animalele și pentru a-i motiva pe oameni să adopte animale de companie.

câini de terapie și pacienți
câini de terapie și pacienți

Paige a ales data de 26 august pentru a sărbători Ziua Internațională a Câinelui.  Astfel, sunt onorate toate tipurile de câini. Indiferent de rasa lor, deoarece aceasta a fost ziua în care el și familia sa au adus acasă Sheltie, primul lor câine de la un adăpost de animale.

Semnificația Zilei Internaționale a Câinelui

Câinii își dedică viața pentru oameni, iar prezența lor are un efect liniștitor. Unii câini pot fi dresați pentru a sprijini persoanele cu dizabilități, în timp ce alții pot ajuta în operațiunile de căutare și salvare cu ajutorul simțului lor olfactiv incredibil.

Mai presus de toate, capacitatea lor de a iubi și loialitatea nemărginită îi face să fie un accesoriu prețios în viața noastră. Nu trebuie să fiți neapărat un părinte de animal de companie pentru a sărbători această zi. Puteți să sprijiniți și dumneavoastră oraganizațtiile care adesea luptă drepturile animalelor.

De la a le oferi hrană și apă până la a le ajuta cu vaccinarea, poți face multe pentru ele. Petrecerea timpului cu ele și ducerea lor la controale veterinare este, de asemenea, ceva ce oricine poate face.

Lucruri pe care le puteți face de Ziua Internațională a Câinelui

Exprimați-vă recunoștința față de ei răsfățându-i cu bunătățile lor preferate și scoțându-i la plimbări lungi.
Adoptați un câine și ajutați-l să îi faceți viața mai bună.

Faceți o donație la un adăpost de animale sau faceți o vizită pentru a vă arăta afecțiunea. Petreceți timp de calitate cu câinele dumneavoastră dacă nu puteți ieși din casă. Duceți-l la un control veterinar pentru a vă asigura că va rămâne sănătos toată viața, potrvit hindustantimes.com.