Zi de sărbătoare la ZOO. S-a întâmplat după 10 ani de așteptare! Când se nasc animalele, indiferent de specie, sunt precum bebelușii umani. Toată lumea are grijă ca puiul abia născut să aibă parte de îngrijire ca la carte. Acest lucru s-a întâmplat și cu un pui de Koala de la grădina Zoo din Cleveland – Ohio.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani, când grădina zoologică din Cleveland – Ohio, China, sărbătorește ieșirea în lume a unui simpatic pui de urs- koala.

Ursulețul tocmai a părăsit marsupiul mamei și acum stă agățat de gâtul tot timpul. Felul în care arată, și faptul că este doar un pui, fac din această specie unul dintre cele mai simpatice animale ale din întreaga lume.

Koala trăiește de obicei în pădurile de eucalipt din Australia. Este un animal sedentar, care doarme 20 de ore pe zi și nu este prea sociabil, potrivit stirileprotv.ro.

Știm unde trăiește, dar voi știți cum bea apă un Koala?

Un nou studiu descrie în premieră comportamentul de băut al mamiferului koala, numit şi ursul cu pungă. Cercetătorii au descoperit că, în sălbăticie, koala linge apa care se scurge pe suprafaţa netedă a trunchiurilor de copaci în timpul precipitaţiilor, un fenomen numit „apa absorbită de plante”, şi nu se bazează doar pe conţinutul de apă din frunzele pe care le consumă.

Koala, care nu sunt urşi, deşi mulţi cred în mod eronat acest lucru, îşi petrec cea mai mare parte a vieţii în copacii de eucalipt. Hrana lor se bazează pe frunze de eucalipt, consumând zilnic în mod normal circa 500 – 800 grame de astfel de frunze.

Citește mai mult…

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da