Sari la conținut
Home » Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala. Specie emblematică în Australia

Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala. Specie emblematică în Australia

Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala

Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala. Statul New South Wales din Australia a luat o măsură semnificativă pentru protejarea koala. Emblematica specie a țării, a cărei populație este în declin alarmant.

Guvernul statului a anunțat recent interdicția exploatării forestiere pe o suprafață impresionantă de peste 8.000 de hectare. Cu scopul de a crea un refugiu vital pentru aceste marsupiale unice.

Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala

Decizia afectează 8.400 de hectare de pădure, care găzduiesc nu mai puțin de 106 ,,centre pentru koala”. Această acțiune este parte a unui proiect mai amplu, denumit „Great Koala National Park”.

Care va acoperi aproximativ 315.000 de hectare de-a lungul coastei de nord a statului New South Wales. Obiectivul principal este salvarea populației de koala din acest stat. Și protejarea habitatului lor, pentru a preveni dispariția acestei specii emblemă.

Brad Smith, directorul executiv interimar al Consiliului pentru Conservarea Naturii, a calificat decizia ca fiind un ,,progres istoric”. Și a subliniat că zona reprezintă cel mai important habitat al koala din lume.

A adăugat că este un pas semnificativ în conștientizarea consecințelor devastatoare ale exploatării forestiere asupra biodiversității și a populației de koala.

Populația de koala din New South Wales a scăzut cu peste 50%

În ultimele două decenii, populația de koala din New South Wales a scăzut cu peste 50%, iar principalii factori ai acestei scăderi au fost defrișările, seceta și incendiile de pădure.

Stuart Blanch, purtător de cuvânt al World Wildlife Fund (WWF) din Australia, a explicat că această decizie oferă oportunitatea de a inversa tendința dramatică a declinului.

A subliniat necesitatea protejării a milioane de hectare de pădure pentru a asigura supraviețuirea lui koala.

Ecologiștii și grupurile pentru drepturile animalelor continuă să militeze pentru oprirea completă a exploatării forestiere pe întreg teritoriul proiectului parcului național.  Pentru a oferi protecție pe termen lung speciei și habitatului său fragil.

Această decizie ar putea reprezenta un punct de cotitură în eforturile de conservare a koalelor și a ecosistemelor forestiere esențiale din Australia, potrivit gismeteo.ro.

Etichete: