Sari la conținut
Home » O întâlnire neașteptată: Invitații adorabili care au surprins o familie

O întâlnire neașteptată: Invitații adorabili care au surprins o familie

Decizie importantă pentru protejarea urșilor Koala

O întâlnire neașteptată. Lucinda Slee și familia ei se bucurau recent de o plimbare de-a lungul unei poteci de tufișuri din Byron Bay, Australia. Aceștia au observat o siluetă neclară care se plimba pe pământ lângă ei.

Curioase, Slee și mama ei s-au apropiat puțin mai mult. Entuziasmate, și-au dat seama că erau de fapt doi vizitatori – o mamă cu un bebeluș călare în spate.

O întâlnire neașteptată

Un koala
Un koala care mănâncă liniștit într-un pom

Deși această zonă a țării este frecventată de koala, animalele nervoase evită de obicei oamenii. Slee a fost uimită că a zărit mica familie care se plimba pe acolo.

„Mama și cu mine ne-am simțit foarte norocoase că [am avut] o întâlnire atât de apropiată cu cei doi, mai ales că am văzut joey-ul”, a declarat Slee. „A fost un moment atât de special!”

Relația dintre mamă și pui

Mamele koala au o relație foarte apropiată cu puii lor. Un pui de koala nou-născut trăiește de obicei în punga mamei sale timp de șase luni. În următoarele 12 până la 18 luni, mamele koala își ajută puii să crească și îi învață lecții utile.

„La început, puiul va fi mereu în contact cu mama, fie călare pe spatele ei, fie uneori pe burta ei”, a declarat Linda Sparrow, președinta Bangalow Koalas. „Koala sunt, în general, mame foarte bune și vor reacționa rapid dacă un joey face un apel de ajutor”.

„Fără o protecție mai puternică, koala de pe coasta de est riscă să dispară cu totul”, a spus Sparrow.

Cu siguranță, această întâlnire a avut un impact asupra lui Slee și a familiei sale. Aceștia  își vor aminti cu siguranță momentul pentru anii următori, potrivit thedodo.

„Mi-aș fi dorit să o fi [avut] pe fetița mea de doi ani cu mine, pentru că ea adoră koala”, a spus Slee. „[Ea] cere să se uite non-stop la videoclip”.