Sari la conținut
Home » Zburatul cu animalele de companie nu mai este atât de riscant. Sfaturi pentu a nu-ți stresa câinele

Zburatul cu animalele de companie nu mai este atât de riscant. Sfaturi pentu a nu-ți stresa câinele

sursă foto: descopera.ro

Zborul cu un animal de companie poate fi o treabă destul riscantă. A cui este sarcina de a veghea la interesul pasagerilor? Poate că ați ghicit deja răspunsul la această întrebare, este treaba dumneavoastră! Cunoașterea riscurilor călătoriilor cu avionul reprezintă jumătate din bătălie, așa că sunteți pe drumul cel bun pentru a vă păstra animalul de companie în siguranță și sănătos în aer! Consultați aceste sfaturi pentru a menține animăluțul cât mai puțin stresat pe durata zborului.

Treceți pe la medicul veterinar cu puțin timp înainte de zbor. Cele mai multe companii aeriene solicită documente veterinare care să ateste că animalul de companie este sănătos înainte ca acesta să se poată îmbarca la bordul unui zbor. 

Treceți pe la medicul veterinar

Controlul ar trebui să includă o examinare generală pentru a verifica dacă există semne de boală. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că prietenul dumneavoastră blănos este la zi cu toate vaccinurile. Nu mergeți prea devreme, majoritatea companiilor aeriene cer ca certificatul de sănătate al animalului dumneavoastră de companie să nu fie mai vechi de 10 zile.

Alegeți-vă cu grijă zborul. Atunci când dumneavoastră și animalul dumneavoastră de companie sunteți în aer, presiunea și temperatura din avion sunt controlate. Cu toate acestea, probabil ați observat că aerul pare puțin învechit și că temperatura nu este la fel de bine reglată atunci când stați pe pistă.  

Acest lucru se datorează faptului că reglajele de temperatură și presiune ale avionului sunt adesea reduse până când vă aflați în aer. Acest lucru înseamnă că, dacă stați pe pistă pentru o perioadă lungă de timp, temperatura din cala de marfă poate crește peste (dacă este cald) sau scădea sub (dacă este rece) temperaturile ideale pentru animalul dumneavoastră de companie. 

Dacă este posibil, programați întotdeauna un zbor direct pentru a reduce la minimum timpul pe care animalul de companie îl petrece în cala de marfă. Dacă acest lucru nu este posibil, este imperativ să programați zboruri dimineața devreme sau seara în lunile mai calde sau zboruri la amiază, când temperatura este mai scăzută. 

Dacă aveți escale programați-vă timpul ca și câinele să facă pipi

Dacă ați stat vreodată într-un avion fierbinte și sufocant în timpul verii, așteptând să decoleze sau să se oprească la o poartă, vă puteți imagina cum se simte un animal în compartimentul de bagaje și mai fierbinte.

Dacă aveți o escală, programați suficient timp între zboruri pentru ca și câinele să facă pipi. Începând cu 13 mai 2009, toate companiile aeriene trebuie să se asigure că există zone de relaxare pentru animalele de companie pentru orice pasager care călătorește cu un animal de serviciu. Ca urmare, aeroporturile de pretutindeni creează, modernizează și extind zonele de relaxare a animalelor de companie care sunt deschise tuturor.

Rețineți că, pentru a avea acces la majoritatea parcurilor pentru câini din aeroport, va trebui să ieșiți din aeroport și să intrați din nou prin securitate, așa că este imperativ să vă programați cel puțin o oră între zboruri. 

Faceți un efort pentru a vă familiariza animalul de companie cu mediul înconjurător. Zborul este probabil să fie o experiență nouă pentru animalul dumneavoastră de companie, așa că este important ca acesta să fie familiarizat cu mediul înconjurător pentru a rămâne calm. Prezentați-i animalului dumneavoastră de companie transportatorul în care va călători cu cât mai mult timp înainte, potrivit hartz.com.

Companiile aeriene permit un număr prestabilit de animale de companie

Acest lucru va reduce nevoia de tranchilizante, care nu sunt recomandate. Animalele sedate pot avea probleme de respirație la altitudini mai mari, în special câinii cu fața scurtă, cum ar fi pugii, Boston Terrier, boxerii, mastiffii, Pekingese, Lhasa Apsos, Shih tzu și buldogii. Păstrarea unui obiect cu miros familiar în cușca sa poate contribui, de asemenea, la reducerea stresului, dar evitați păturile groase, prosoapele pufoase sau obiectele din pânză în care animalul de companie se poate înfășura acestea ar putea crește riscul de probleme respiratorii.

În funcție de mărimea animalului de companie, luați-l în avion, dacă patrupedul este suficient de mic (în general, sub 20 de kilograme), pentru a se simți confortabil într-un suport pentru animale de companie care se potrivește sub un scaun de avion, îl puteți lua în avion. Puteți afla măsurile exacte ale spațiului de sub scaun de la compania aeriană sau de pe un site web precum PetTravel.com. 

Companiile aeriene permit, în general, un număr prestabilit de animale de companie în cabină pentru fiecare zbor, așa că nu vă prezentați pur și simplu cu câinele; faceți aranjamentele atunci când vă cumpărați propriul bilet. Rețineți că avioanele mai mici permit, în general, un număr mai mic de animale de companie și au mai puțin spațiu sub scaun, așa că asigurați-vă că verificați detaliile cu cât mai mult timp înainte.