Sari la conținut
Home » Acestea sunt greșelile care afectează câinele, emoțional sau fizic

Acestea sunt greșelile care afectează câinele, emoțional sau fizic

Deși, aparent, creșterea unui câine este ușoară, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. De la nevoile simple, de mâncare, plimbare și joacă, animalul tău de companie are nevoie de empatie, o voce calmă, dar fermă, și atenție.

Chiar și proprietarii cu cele mai bune intenții pot face cel puțin o greșeală sau două care poate afecta câinele.

Dresajul câinelui. Nu face aceste acțiuni niciodată

Dacă ești vechi în creșterea câinilor, este imposibil să nu fi auzit despre aproape toate tipurile de metode de dresaj canin existente.

Atenție, multe dintre aceste metode pot face mai mult rău câinelui pe termen lung decât bine. Așa că haideți să analizăm câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le evitați atunci când abordezi comportamentul nedorit al câinelui tău.

Unul din aceste moduri, care nu ar trebui folosite, este durerea. Nu folosiți niciodată durerea! Câinii, ca și oamenii, vor face greșeli și nu merită să sufere durere sau să experimenteze corecții fizice ca o consecință.

Nu țipa la câinele tău! Un alt mod care nu este recomandat, este să țipați și să folosiți numele câinelui ca pedeapsă. Există anumite metode de dresaj care reușeșc în parte datorită „câinelui vorbitor”, după cum o numesc în general dresorii. Aceaste metode sunt reprezentate de comunicarea care folosește limbajul corpului și tonul pentru a vă învăța câinele noi comportamente.

Țipătul la câine nu funcționează, spun dresorii experimentați, deoarece nu va face decât să îl streseze. Antrenorul de câini te poate învăța cum să folosești o voce calmă, dar fermă, pentru a-ți reorienta câinele și pentru a-l învăța comportamentul dorit.

În aceeași listă mai putem adăuga și să-i spui să nu mai latre. E ca și cum ți-ar interzice cineva ție să mai vorbești. Deși din punctul tău de vedere poate fi o pedeapsă, din punctul de vedere al animalului ar putea fi doar o altă modalitate de joacă și, în consecință, va face exact opusul a ceea ce tu îi spui.

Greșeli care pot afecta sănătatea câinelui

Din motive variate, unii dintre noi uităm că avem lângă noi un animal de companie. Așa se face că uneori, mai ales când suntem în viteză, uităm în mașină câinele. Și dacă mai sunt afară și peste 40 de grade, este clar ce se va întâmpla cu animalul lăsat într-o caroserie care se va încinge de la soare.

Un alt lucru care ar putea intra în lista cu greșelile care-ți afectează câinele tău este reprezentat de soluțiile de curățare lăsate la vedere și la care câinele tău poate avea acces. Trebuie să știi că tot ceea ce conține amoniac și înălbitor este extrem de toxic pentru un câine.