Sari la conținut
Home » Vulpile îi sperie pe români. Din ce cauză a apărut situația?

Vulpile îi sperie pe români. Din ce cauză a apărut situația?

Vulpile îi sperie pe români. Din ce cauză a apărut situația? Considerate în trecut “devoratoare de găini”, vulpile au invadat Capitala. Bucureștenii au fost surprinși de apariția acestor mamifere. Probabil că acest oraș este invadat de șoareci, iar ele au fost atrase ca un magnet.

Recent, un șofer a surprins o vulpe în timp ce traversa o intersecție din sectorul 2, iar vineri un alt bărbat a surprins o altă vulpe care se fuge pe o stradă din sectorul 1.

Vulpea surprinsă joi în sectorul 2 a fost căutată de angajații de la Supravegherea și Protecția Animalelor, însă animalul a sfârșit tragic, sub roțile unei mașini, la marginea Capitalei.

Vulpile îi sperie pe români. Din ce cauză a apărut situația?

Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Andrei Mina-Drăghici,  a spus care ar fi cauza apariției acestor animale în București. El spune că în București sunt foarte multe terenuri abandonate și lăsate neîngrijite de proprietari, în care animalele sălbatice care migrează din pădurile de lângă Capitală își pot face adăpost.

„Am trimis echipajele în zonă. Am anunțat DSV-ul, am anunțat Jandarmeria. Obligația legală este a DSV-ului pentru animalele sălbatice și încă de ieri am făcut un gruup de lucru ca să vedem dacă este o problemă sau sunt cazuri izolate. Faptul că au apărut două, în două zile consecutive, înseamnă că ar putea să fie o problemă”, a atras atenția oficialul.

În acest context, autoritățile vor identifica toate zonele cu vegetație foarte mare de la marginea Bucureștiului sau din interiorul Bucureștiului, la fel și toate terenurile proprietate privată care au vegetație foarte mare.

Andrei Mina-Drăghici a reamintit că proprietarii sunt obligați să-și igienizeze terenurile. În ceea ce privește pădurile de lângă București, se va face o evaluare a faunei și specialiștii vor încerca să determine de ce animalele migrează către oraș, a explicat directorul ASPA, potrivit Digi 24.