Sari la conținut
Home » Visul lui Costi. Dorința tânărul din centru de plasament pentru acest an

Visul lui Costi. Dorința tânărul din centru de plasament pentru acest an

Visul lui Costi. Costi, un tânăr dintr-un centru de plasament, este un mare susținător al drepturilor animalelor. Acesta este crescut în centru de plasament din Râmnicu Vâlcea și îşi doreşte ca anul acesta, când va ieşi din sistemul de stat, să poată să salveze în continuare animale părăsite, prin intermediul propriului adăpost.

Deși este orfan, Costi este un înfocat apărător al drepturilor animalelor. Constantin Ţitirigă, are 17 ani, dar toată lumea îi spune Costi.  Pe parcursul a patru ani de când militează pentru drepturile animalelor, a salvat sute de câini şi pisici, mare parte fiind adoptate în străinătate.

Visul lui Costi. Propriul adăpost de câini

Visul lui Costi cel mai mare: acela de a avea propriul adăpost pentru câini, mai ales că anul acesta, în luna mai, urmează să împlinească 18 ani, vârstă la care va ieşi din sistemul de protecţie şi va trebui să-şi facă rostul său în lume.

Este convins că destinul său este legat de cel al necuvântătoarelor.

„Visul meu este să-mi construiesc propriul adăpost pentru câini, unde să pot salva animale. În sfârşit, acum mă puteţi ajuta cu cel mai frumos proiect din viaţa mea”, a anunţat băiatul pe unul din conturile sale de Facebook, unde i-a invitat pe toţi cei care îl cunosc, care vor să-l sprijine, să facă o mică donaţie.

Cu banii atrași acesta intenţionează să-şi cumpere un teren în apropiere de Râmnicu Vâlcea, pe care să construiască adăpostul. A demarat acţiunea de puţin timp, pe pagina de facebook,  și a reuşit deja să strângă aproape 10.000 de lei, de la diverşi donatori care-i cunosc activitatea şi vor să-l ajute să-şi îndeplinească visul. Costi estimează între 5.000 şi 8.000 de euro că l-ar costa terenul pentru dezvoltarea adăpostului.

Costi este ancorat în realitate

După ce va termina şcoală profesională pe care o urmează, la profilul mecanic auto, susţine că se va angaja, conştient că va avea nevoie de un venit cu ajutorul căruia să se întreţină, dar care să-l ajute şi în realizarea visului său. Însă, îşi doreşte să urmeze o postliceală de tehnician veterinar, ca să poată, în acest mod, să-şi ajute cât mai bine animalele iubite.