Iubitorii de animale au făcut un brăduţ la adăpostul câinilor fără stăpân din Constanţa. Iubitorii de animale de la Baricada Verde s-au mobilizat și au dus alimente pentru câinii comunitari care nu au o familie care să-i îngrijească.

„Moş Crăciun a venit şi la căţeii de la biobază!“, anunţa Primăria Constanţa în ajun de Crăciun.

„Mai mulţi iubitori de animale, în frunte cu viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu, s-au asigurat că şi căţeii de la Adăpostul public pentru câinii fără stăpân vor avea parte de sărbători de iarnă îmbelşugate.   Voluntarii Baricada Verde au venit încărcaţi cu daruri, hrană şi gustări pentru animale, pentru că şi aceste suflete nevinovate care au avut ghinionul să se nască pe stradă merită o bucurie.   Bineînţeles că nu a lipsit nici bradul de Crăciun frumos împodobit“, menţionează edilii din Constanţa.

Mai mulți voluntari, iubitori de animale, s-au mobilizat la inițiativa Sorin Belu, fondatorul Baricada Verde și au dus alimente câinilor comunitari din adăpostul din Constanța.

Voluntarii lui Moș Crăciun la adăpostul de câini din Constanța

„Ştim că toată lumea se îndreaptă către case de copii, bătrâni, dar noi ne-am îndreptat spre animale pentru că şi ele sunt singure. Mulţumim noii administraţii pentru colaborare şi deschidere! Primăria Constanţa a înţeles că trebuie sa aibă o altă atitudine şi preocupare vizavi de animalele fără stăpân!  Sperăm la un 2021 care să aducă şi veşti bune de transformare a adăpostului într-un adevărat adăpost de câini (cu spaţiu de alergat, căsuţe civilizate şi atenţie deosebită din partea personalului). Acum, din partea iubitorilor de animale, adăpostul este considerat un loc unde stau câinii adunaţi din oraş, în termeni populari – puşcărie“, precizează Sorin Belu, fondatorul Baricada Verde.

Iubitorii de animale mobilizați de municipalitatea Constanța

Municipalitatea din Constanța își propune să amelioreze condițiile din asezămantul pentru animalele comunitare și desfășoară un amplu program de comunicare în rândul constățenilor pentru adoptarea patrupedelor.

„În continuare, facem un apel către iubitorii de animale, ONG-uri dedicate, constănţeni să se implice activ, să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru aceste suflete chinuite.

Dacă nu puteţi sa adoptaţi, ajutaţi-ne trimiţând mâncare. Produsele trebuie să fie ambalate, sigilate, să se afle în termen de garanţie şi să poarte marca C.E.“, transmite municipalitatea din Constanţa.