Sari la conținut
Home » Video Terifiant! O tânără este mușcată de un rechin de 220 de kilograme

Video Terifiant! O tânără este mușcată de un rechin de 220 de kilograme

nechinul infirmieră; foto:Wikipedia.com

Acesta este momentul șocant în care un rechin de 220 de kilograme și-a înfipt dinții într-o snorkelistă, lăsând-o cu o rană zdravănă de 15 centimetri pe o parte, în Maldive. 

Carmen Canovas Cervello, în vârstă de 30 de ani, făcea scufundări în Atolul Vaavu din această țară insulară paradisiacă împreună cu un prieten, când rechinul infirmier de 2,5 metri lungime s-a năpustit asupra ei și și-a prins fălcile în jurul coastei sale.

Imaginile cu atacul rechinului infirmier

Imaginile dramatice arată cum creatura se învârte în jurul turistei îmbrăcate în costumul de baie, înainte de a se întoarce brusc și de a o ataca. În mod uimitor, femeia a decis să sară înapoi pentru o a doua scufundare imediat după ce a curățat rana lăsată de rechinul infirmier nemulțumit.

Cervello și prietenul său Ibrahim Shafeeg, 37 de ani, un fotograf subacvatic care a surprins imaginile uimitoare, au înotat în voie cu grupul de rechini timp de peste 45 de minute înainte de a se produce dezastrul.

atac rechin; sursă foto: stirileprotv.ro
atac rechin; sursă foto: stirileprotv.ro

Chiar dacă a fost doar pentru o scurtă clipă, creatura hotărâtă a lăsat o urmă considerabilă de aproximativ 15 centimetri în diametru pe corpul scafandrului. Shafeeg a surprins atacul șocant pe neașteptate în timp ce filma rechinii din jurul său cu camera sa GoPro. Atât Shafeeg, cât și Cervello au ieșit imediat din apă pentru a verifica daunele provocate pe umăr și pe spate de creatura bucuroasă de mușcături.

Odată ieșiți din apă, în apropiere de stațiunea Dhiggiri din Atolul Vaavu, cei doi au curățat rana în timp ce examinau cât de gravă era aceasta. În ciuda atacului, duo-ul temerar a considerat că rana a fost dată de rechini ca un avertisment pentru că s-a apropiat prea mult, deoarece au crezut că mușcătura a fost doar o rană minoră care ar fi putut fi cu ușurință mult mai gravă.

51 de atacuri au fost înregistrate anul trecut

În mod uimitor, în câteva secunde, perechea imperturbabilă a decis că se va scufunda din nou în apele pline de rechini pentru a-și relua experiența de scufundare. Cervello nu a simțit că are nevoie de ajutor medical sau de tratament, așa că cei doi au decis să continue să facă snorkeling și scufundări cu rechinii timp de câteva zile, lăsând mușcătura să se vindece singură.

Rechinii infirmieri sunt obișnuiți în regiunea Atolului Vaavu din Maldive, deoarece este un loc obișnuit pentru aceștia să caute hrană de la diferitele atracții turistice din jurul zonei. Rechinii infirmier sunt de obicei neagresivi și se știe că înoată atunci când sunt abordați. Însă, dacă sunt provocați în vreun fel, mușcătura lor poate pune viața în pericol din cauza dinților extrem de ascuțiți și a maxilarului puternic.

Potrivit rapoartelor anterioare anului 2022, au existat aproximativ 51 de atacuri provocate și cinci atacuri neprovocate din partea rechinilor infirmier. Aceasta a fost prima dată când Cervello a primit o mușcătură de rechin, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei doi să se arunce din nou cu capul înainte în apele periculoase pentru a experimenta experiența de a fi atât de aproape de rechini în habitatul lor natural.

‘Eram în golful rechinilor din Atolul Vaavu, făcând scufundări cu rechinii infirmieră. Am decis să facem o excursie gratuită de scufundare în golful rechinilor și să facem snorkeling în interiorul unui grup de rechini de acolo. Erau în jur de zece rechini infirmieră, de la 198 de kilograme la 220 de kilograme și cu o lățime de peste trei metri”, a spus Shafeeg, citat de Dailymail.co.uk.