De 292 Vizualizari

Incalzirea apelor a dus la un numar record de atacuri ale rechinilor, in 2015

Numarul atacurilor de rechini la nivel mondial a inregistrat un record in 2015, din cauza incalzirii apelor si unui numar mai mare de amatori de scaldat, relateaza AFP.

„Numarul de atacuri anul trecut a fost mai mare ca oricand, cu 98 la nivel mondial”, a declarat pentru AFP, preluata de Agerpres, George Burgess, directorul Universitatii din Florida, care colecteaza date statistice referitoare la aceste atacuri din 1958.

Recordul anterior data din 2000, an in care au fost inregistrate 88 de atacuri.

Pe de alta parte, in 2015, aceste atacuri nu au cauzat mai multe decese decat de obicei, fiind inregistrate sase victime – o cifra care se inscrie exact in media ultimilor 10 ani.

Dintre acestea, trei persoane au murit pe teritoriul francez (doua in insula Reunion si una in Noua Caledonie), iar celelalte trei in Australia, Egipt si Statele Unite.

De asemenea, Statele Unite au inregistrat cel mai mare numar de atacuri anul trecut – 59 – dintre care 30 doar in statul Florida, din Sud-Estul țarii. Niciunul dintre aceste atacuri nu a fost insa mortal, singura victima din aceasta tara fiind inregistrata in Hawaii. Potrivit AFP, pe locurile urmatoare in clasamentul tarilor cu cele mai multe atacuri ale rechinilor se situeaza Australia (18 atacuri) si Africa de Sud (8 atacuri).

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X