Sari la conținut
Home » Video! Credeați că doar câinii pot fi dresați? Faceți cunoștință cu pisica Musty, vedeta TikTokului care dă „clasă” patrupezilor

Video! Credeați că doar câinii pot fi dresați? Faceți cunoștință cu pisica Musty, vedeta TikTokului care dă „clasă” patrupezilor

sursă foto; Yahoo Finacne

Câinii ar putea acapara lumina reflectoarelor atunci când vine vorba de trucuri pentru animale de companie, dar pisicile noastre ar putea fi la fel de înclinate să învețe câteva isprăvi amuzante. În plus, s-ar putea să considerați că aceasta este o experiență de legătură plină de satisfacții  la fel ca această echipă din videoclipul de mai jos!

@holly.gittins 100k likes and I’ll get him to train her to do a backflip #catsoftiktok #fyp #foryoupage #cat #tricks #catlover #firstvideo #lockdownlife ♬ original sound – Holly

Faceți cunoștință cu Misty, pisica care iese din tipare

Pentru dovadă, permiteți-mi să vă îndrept atenția către utilizatorul TikTok Holly, @holly.gittins, și către legenda absolută, la pisica familiei, Misty.

Se pare că cel care o iubește și-a propus și s-a gândit că: „O pot face mai bună”. Și exact asta a făcut, oameni buni, pentru că, așa cum arată videoclipul, adorabila lor pisicuță știe acum să stea în șezi, să se rotească, să vorbească și să se prefacă „moartă”,

sursă foto: COURTESY OF HOLLY.GITTINS / TIKTOK
Misty, o pisica dresată; sursă foto: COURTESY OF HOLLY.GITTINS / TIKTOK

Probabil că iubitorii de câini se întreabă cum de este posibil ținând cont că psicile sunt renumite mai degrabă pentru încăpățânarea și aroganța lor și nicidecum pentru obediență.

Sincer, nu știu ce este mai bun: cât de implicată este Misty în timp ce trece prin trucuri sau privirea de mândrie totală (și binemeritată) de pe fața lui Luke la sfârșitul demonstrației reușite, care a fost postată în septembrie. De atunci, videoclipul a adunat peste 25,1 milioane de vizualizări.

Cheia pentru a dresa orice animal de companie

Dresajul pisicilor are câteva diferențe subtile față de dresajul câinilor, dar elementele de bază rămân cam aceleași: întărire pozitivă, răbdare și repetiție. „Cheia pentru a dresa orice animal de companie este să înțelegi ce motivează acel animăluț”, spune Jenna Stregowski, RVT și editor de sănătate și comportament pentru animale de companie la Daily Paws.

„Câinii sunt în mod stereotipic motivați de mâncare și dornici să fie mulțumiți. Pisicile sunt adesea motivate de mâncare, dar pot fi mai pretențioase în ceea ce privește recompensa”, a adăugat ediorul Daily Paws.

Pisicile sunt, de asemenea, mai predispuse să lucreze mai degrabă mai inteligent decât mai mult, și s-a demonstrat că sunt în opoziție cu tendința atunci când vine vorba de disponibilitatea de a munci pentru mâncare. Acest lucru face și mai important să vă asigurați că pisica este angajată mental în procesul de învățare, în loc să se aștepte ca răsfățul să facă toată munca grea pentru dumneavoastră.

Dovada? Un alt filmuleț a fost postat pe TikTok la trei zile după videoclipul original. În loc să încerce să învețe să facă salturi pe spate, Misty sare peste exercițiu și se duce direct la dulciurile pentru pisici. Este o pisică inteligentă care nu are timp pentru un intermediar. Vrei să încerci asta acasă, pe cont propriu? Aveți răbdare, fiți blânzi în abordare și nu fiți surprinși dacă pisica va încerca să pornească farmecul pentru a primi câteva dulciuri suplimentare pe parcurs. Videoclipul și informațiiile au fost culese de pe portatul dedicat animalelor de companie Dailypaws.com.