Sari la conținut
Home » Adopția de câini și riscurile care se pot ivi. Tacticile folosite de escroci pentru a vă lua banii

Adopția de câini și riscurile care se pot ivi. Tacticile folosite de escroci pentru a vă lua banii

Escrocheriile legate de adopția de câini au devenit o preocupare din ce în ce mai mare în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți oameni caută să adauge prieteni cu blană în familiile lor. Aceste escrocherii pot fi devastatoare din punct de vedere financiar și emoțional pentru cei care le cad victime.

Din nefericire, odată cu creșterea numărului de site-uri online de adopție de animale de companie, a devenit din ce în ce mai ușor pentru escroci să păcălească persoanele neavizate. Depistarea unei escrocherii privind adopția de câini poate fi o provocare, deoarece escrocii folosesc tactici sofisticate pentru a vă câștiga încrederea. Apoi, vă conving să  le dați bani.

sursă foto: petkeen.com
puiuț în natură; sursă foto: petkeen.com

Vom împărtăși semnele comune ale unei escrocherii privind adopția de câini. De asemenea, vom oferi și sfaturi despre cum să evitați să deveniți o victimă. În cele din urmă, vom descrie cum ar trebui să arate procesul de adopție. Urmând aceste linii directoare, puteți evita durerea sufletească de a cădea pradă unei escrocherii. Este o călătorie lungă, dar, la final, veți avea un nou membru al familiei pe care să-l iubiți.

Adopția de câini și semnalele de alarmă

Un mare semnal de alarmă al unei escrocherii de adopție a câinilor ține de o solicitare unei plăți înainte de procesul de adopție. Organizațiile legitime vor cere, de obicei, o taxă de adopție la finalizarea procesului. Escrocii vor cere adesea plata în avans.

Aceștia ar putea pretinde că plata este necesară pentru a acoperi cheltuielile medicale sau costurile de transport. Dacă cineva vă cere plata înainte de a avea ocazia să întâlniți câinele sau să completați o cerere, este probabil că este vorba de o înșelătorie.

Taxele mari de adopție, în special cele mult mai mari decât ar fi normal reprezintă, de asemenea, un semnal de alarmă. Cu excepția cazului în care achiziționați un cățeluș de rasă pură de la un crescător. Escrocii se folosesc adesea de taxe mari pentru a vă convinge că acel câine este rar sau foarte solicitat, sperând să vă preseze să plătiți.

În cele din urmă, hâltarii pot solicita plata în numerar, prin transfer bancar sau prin carduri cadou. Aceste metode de plată sunt adesea nedetectabile, ceea ce face dificilă sau imposibilă recuperarea banilor dacă sunteți victima unei înșelătorii. Adăposurile pentru animale legitime vor accepta, de obicei, plăți cu cardul de credit sau alte metode sigure.

Adopția de câini și lipsa informațiilor

Escrocii pot, de asemenea, să vă preseze să adoptați rapid, fără o selecție adecvată. O organizație de salvare va dori să se asigure că dumneavoastră și câinele vă potriviți perfect. Adesea, este un proces aprofundat care implică o cerere, o vizită la domiciliu și o întâlnire. Escrocii, pe de altă parte, pot fi dornici să se grăbească prin acest proces, sperând să încheie afacerea înainte de a avea șansa de a vă da seama că este o înșelătorie.

Un alt semn al unei escrocherii în ceea ce privește adopția de câini este lipsa de informații despre patruped sau despre organizația de salvare. Organizațiile legitime vor fi bucuroase să răspundă la întrebări și să ofere acreditări. De asemenea, ar trebui să fie dispuse să răspundă la întrebări despre sănătatea, temperamentul și trecutul câinelui. Dacă vă străduiți să obțineți informații, poate fi un semn de înșelătorie.

Un comportament neobișnuit sau suspect din partea vânzătorului sau a adăpostului poate fi, de asemenea, un semn al unei escrocherii privind adopția de câini. De exemplu, vor evita să se întâlnească în persoană. De asemenea, pot refuza să furnizeze informații de contact sau fotografii. În cele din urmă, vor insista să comunice doar prin SMS sau e-mail. Acest comportament poate fi o încercare de a evita să fie identificat sau urmărit.

Cum să evitați să fiți victima unei escrocherii

Din fericire, există măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja de escrocheriile privind adopția de câini. În primul rând, faceți o căutare inversă a imaginii fotografiei câinelui folosind Google sau un alt motor de căutare. O căutare rapidă vă poate ajuta să determinați dacă poza apare în mai multe anunțuri sau dacă este o fotografie de stoc, o tactică comună pe care o folosesc escrocii.

De asemenea, este esențial să verificați acreditările și certificările organizației. Căutați un site web legitim și o prezență legitimă pe rețelele sociale. Cercetați-le istoricul și recenziile. Găsiți informații despre înregistrarea lor la o organizație locală de protecție a animalelor, dacă este posibil.

Atunci când vă întâlniți cu vânzătorul sau cu organizația și cu câinele, faceți întotdeauna acest lucru într-un loc public. Întâlnirea în public vă oferă siguranța și vă permite să observați comportamentul câinelui într-un cadru neutru. Cereți să vedeți fișa medicală a câinelui. De asemenea, solicitați și alte documente relevante, cum ar fi istoricul vaccinărilor sau informații despre microcip.

Evitați adopțiile din altă țară

Evitați scenariile de adopție din afara statului, în care o organizație de salvare sau un vânzător vă trimite câinele. Deși există și adopții legitime la distanță, în general este mai bine să adoptați la nivel local.

În acest fel, puteți întâlni câinele și vânzătorul și puteți evita riscurile potențiale ale adopției la distanță. În cele din urmă, feriți-vă de orice persoană care vă presează să adoptați rapid sau care vă cere o plată înainte de a finaliza procesul de adopție.

Nu vă grăbiți, puneți întrebări și nu vă fie teamă să renunțați dacă ceva nu vi se pare în regulă. Fiind vigilent și urmând aceste linii directoare, vă puteți reduce semnificativ riscul de a deveni victima unei escrocherii de adopție de câini, potrivit dogtime.com.