Sari la conținut
Home » VIDEO adorabil! O FOCĂ se comportă la fel ca un cățel! Uite ce face

VIDEO adorabil! O FOCĂ se comportă la fel ca un cățel! Uite ce face

VIDEO adorabil! O FOCĂ se comportă la fel ca un cățel!O focă a dovedit că poate fi cea mai bună prietenă a lui Diver Gary Grayson, în vârstă de 55 de ani, care făcea scufundări în apele de pe insulele Scilly din Marea Britanie.

Prietenia s-a legat repede şi a continuat câteva minute bune, scriu cei de la weloveanimals.me.În momentul în care îl vede pe Diver se apropie de el, îi loveşte ușor nasul, îi i-a mâna scafandrului  şi nu se opreşte până când acesta nu îl mângâie.

Ştiaţi că?

Foca este un mamifer marin semi acvatic? Ele au patru înotătoare ce le folosesc pe post de membre de deplasare.Există aproximativ 30 specii de foci.Stratul mare de grăsime de pe corp o ajută să îşi menţină temperatura optimă în apele foarte reci.Mustăţile o ajută să detecteze pradă şi în apele întunecate.Focile trăiesc în jur de 25-30 de ani, iar femelele trăiesc mai mult decât masculii.Este un animal carnivor care se hrăneşte cu peşti, crustacee, calamari, păsări marine.

Aceste drăgălașe mamifere trăiesc în mare parte în apă, venind la suprafaţă doar pentru a se împerechea, a naşte sau pentru a scapă de prădători.

Trebuie să știți că ele pot dormi sub apă. Unele dintre ele rezist în apă chiar și două ore fără să respire. Cum? Prin încetinirea bătăilor inimii şi conservarea oxigenului.O dată pe an, femelele nasc doar un pui.Când stau pe uscat, se unesc în colonii care pot atinge şi 1000 de indivizi.Focile au cel mai mult sânge în corp dintre toate animalele.

 

 

Etichete: