Sari la conținut
Home » Viața unei ciute a depins de intervenția cât mai rapidă a jandarmilor. Aceștia au reușit să ajungă la timp și să o salveze, după ce a rămas blocată într-un tunel de cale ferată

Viața unei ciute a depins de intervenția cât mai rapidă a jandarmilor. Aceștia au reușit să ajungă la timp și să o salveze, după ce a rămas blocată într-un tunel de cale ferată

Viața unei ciute a depins de intervenția cât mai rapidă a jandarmilor, aceștia reușind să ajungă la timp și să o salveze, după ce au fost sesizați de cetățeni că animalul este atacat de câini și are nevoie urgentă de ajutor.

Animalul a rămas blocat într-un tunel de cale ferată de pe Defileul Jiului, sâmbătă, când jandarmii de la Postul Montan Vulcan au intervenit în sprijinul acesteia, lucru care i-a salvat viața.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara a precizat că datorită intervenției prompte a jandarmilor, viața ciutei a putut fi salvată, iar, ulterior, aceasta s-a întors în mediul său natural.

„Intervenţia promptă a jandarmilor montani a dus la salvarea căprioarei, fiind îndepărtaţi câinii de aceasta. Ulterior, ea a fost eliberată în mediul său natural”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, potrivit agerpres.ro.

Pe imagini se poate observa cum ciuta este slăbită

Imaginile pe care le-au surprins jandarmii montani au relevat faptul că animalul este vizibil slăbit, acesta fiind găsit lângă o arcadă a tunelului ce comunică cu exteriorul.

Viața unei ciute a depins de intervenția cât mai rapidă a jandarmilor, iar ei au făcut tot posibilul pentru ca aceasta să fie salvată și, ulterior, înapoiată mediulul natural, ceea ce le-a și reușit, după ce animalul a trecut prin clipe groaznice, ajungând într-un tunel de cale ferată unde a și rămas blocată și, totodată a și fost atacată de câini.

Însă, pe de altă parte, este nevoie și de cooperarea oamenilor cât mai promptă, de îndată ce sesizează un eveniment asemănător în care sunt implicate animale, întrucât timpul în astfel de situații contează enorm în salvarea unei vieți.

Jandarmii le recomandă cetățenilor să apeleze la autorități și să solicite sprijin în momentul în care întalnesc în drumețiile lor astfel de situații, astfel încât să se poată interveni cât mai repede și să poată fi luate măsurile necesare, pentru ca animalele să nu aibă de suferit sau viața lor să fie amenințată.