De 1504 Vizualizari

Vezi şoparla-Spiderman şi ursul polar violet

Topul celor mai colorate animale

 

Aligatorul portocaliu, noua mascotă din Florida

Sylvia Mythen din Veneţia, a descoperit primul aligator portocaliu din lume.

Specialişti de la Universitatea din Florida, SUA, au concluzionat că aligatorul are culoarea portocalie din cauza unor factori de mediu, cum ar fi poluarea.

aligatorul portocaliu

Din alb “polar” a devenit violet. Flacăra violet!

Urşii polari au culoarea albă, dar acesta a creat destul de multă zarvă în rândul vizitatorilor de la grădina zoologică a oraşului Mendoza, Argentina. De ce? Pentru că ursul polar s-a transformat în mod neașteptat într-un urs… VIOLET.

Explicaţia e foarte simplă însă: Se pare că ursul Pelusa suferea de o afecţiune a pielii. Medicii de la zoo i-au tratat boala cu o substanţă care i-a colorat blana, devenind astfel violet de la mustăţi până în vârful cozii. Uriaşul a revenit la culoarea naturală după câteva băi mai… sănătoase.

ursul violet

 

Şopârla Spiderman e un MUST HAVE în Kenya

Fotografia nu este trucată! Această specie de şopârlă bicoloră se află în topul celor mai căutate reptile. Şopârla Spiderman face parte din familia Mwanza, şi, după cum se poate observa în imagine, pielea ei este colorată în albastru şi roşu. Localnicii oraşului Agamas din Kenya au adoptat această specie ca şi animal de companie.

soparla Spiderman

 

Unul din 500 de greieri se nasc ROZ!

 

Insectele au această culoare datorită unor malformaţii genetice numită eritrism. Pigmenţii obişnuiţi lipsesc şi se produc alţii în exces, de culoare roz. Această culoare este un inconvenient pentru ei pentru că sunt foarte vizibili pentru păsările de pradă.

greierele roz 1

(Maria Mocanu)

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X