Sari la conținut
Home » 10 animale exotice potrivite pentru spații mici

10 animale exotice potrivite pentru spații mici

Animale exotice. Dacă îți dorești un animal de companie, dar crezi că nu ai suficient spațiu pentru unul, gândește-te din nou. Există multe animale exotice care pot prospera în locuințele cu spațiu limitat.

Multe dintre aceste animale sunt destul de mici și nu necesită habitate masive pentru exerciții și dezvoltare. De asemenea, ele tind să fie destul de liniștite.

Dar trebuie să ții cont că faptul că un animal ocupă puțin spațiu nu înseamnă neapărat că este ușor de îngrijit. Multe animale exotice au nevoi complexe de îngrijire și de mediu.

Iată 10 dintre cele mai bune animale exotice de companie potrivite pentru spații mici.

Animale exotice: Crabi pustnici

Crabii pustnici nu necesită foarte mult spațiu și pot fi ținuți într-un acvariu de aproximativ 40 de litri. Este important să le oferiți spațiu suficient și să mențineți temperatura între 22 și 27 de grade Celsius. Acește animale pot fi fascinante de urmărit și sunt sociale, așa că este recomandat să aveți cel puțin doi crabi pentru companie.Tarantule

Tarantulele

Nu necesită mult spațiu și pot fi ținute în cuști de dimensiuni potrivite. Dacă sunteți începător, este recomandat să optați pentru specii docile, precum tarantulele Chilean rose sau Pinktoe.

Scorpioni împărați

Scorpionii împărați se simt bine într-un acvariu de 40 de litri și sunt interesanți de observat. Pot fi ținuți singuri sau în grupuri, dar un grup necesită un acvariu mai mare, de aproximativ 80-120 de litir.

Șoareci

Șoarecii sunt potriviți pentru spații mici și pot fi ținuți în cuști de aproximativ 60 cm lungime și lățime și 30 cm înălțime. Este recomandat să alegeți șoareci femele, deoarece acestea sunt mai sociabile.

Animale exotice: Gândacii fluierători de Madagascar

Gândacii fluierători de Madagascar pot fi ținuți într-un acvariu de 40-60 de litri cu un capac securizat. Sunt rezistenți și necesită îngrijire minimă.

Broaște

Există mai multe specii de broaște potrivite pentru spații mici, cum ar fi broaștele pitice cu gheare, broaștele verzi americane și boraștele orientale cu burtă de foc. Acestea pot fi ținute în acvarii de 40-60 de litri, în funcție de specie.

Hamsteri

Animale exotice: Un hamster care se răsfață
Animale exotice: Un hamster care se răsfață cu mâncare dintr-un bol

Hamsterii necesită cuști de aproximativ 60 cm pătrați, cu loc pentru hrană, jucării de rodat și un loc acoperit în care să se ascundă și să doarmă. De asemenea, au nevoie de o roată de alergat în cușcă.

Miriapozi

Miriapozii africani giganți pot fi ținuți într-un acvariu de 40-60 litiri. Este important să le oferiți spațiu pe fundul acvariului și să folosiți un capac securizat, deoarece acești animale pot secreta substanțe iritante.

Șopârle Gecko

Șopârlele Gecko Leopard și cele de casă sunt opțiuni bune pentru reptile de companie, mai ales pentru începători. Acestea nu au nevoie de mult spațiu și pot fi ținute în acvarii de 60-80 de litri.

Animale exotice: Șerpi

Șerpii de porumb sunt potriviți pentru începători și nu au nevoie de spații mari pentru a trăi. Un acvariu de 80 de litri, lung și puțin adânc, ar trebui să fie suficient pentru un adult.

Asigurați-vă întotdeauna că verificați reglementările locale și că îndepliniți cerințele de îngrijire pentru animalele exotice de companie pe care le alegeți, recomandă cei de la thesprucepets.com.