Sari la conținut
Home » Luptă pe viață și pe moarte dată între o veveriță și un șarpe! Cine a câștigat meciul? VIDEO

Luptă pe viață și pe moarte dată între o veveriță și un șarpe! Cine a câștigat meciul? VIDEO

 Luptă pe viață și pe moarte dată între o veveriță și un șarpe! Nimănui nu i-a venit să creadă cum o veveriță s-ar încumeta să se lupte cu un șerpe veninos. Ei bine, probabil că aceste rozătoare îndrăgite de toată lumea  nu ar face acest lucru, însă, există și excepții.Filmulețul de mai jos confirmă această regulă.

Nu știm ce a împins această veveriță să muște șarpele, dar este cert că, undeva, curajul acesteia este mult mai mare decât s-ar fi gândit cineva.Țtiați că? Sciuridele (Sciuridae) sunt rozătoare arboricole, ca veveriţele (Sciurus), şi terestre, ca marmotele (Marmota) şi popândăii (Spermophilus). Ele au clavicula bine dezvoltată, tibia şi peroneul incomplet sudate, picioarele anterioare tetradactile, cele posterioare pentadactile.

Blana drăgălașelor animale este deasă, coada lungă şi stufoasă, urechile relativ mari.Familia este răspândită pe toate continentele cu excepţia Australiei, Madagascarului şi a părţii sudice a Americii de Sud.Trebuie să mai știți că veveriţele nu trăiesc în grupuri, pentru că sunt animale singuratice, dar în perioada împerecherii se apropie unul de altul. Puii de veveriţă se nasc golaşi şi orbi, având greutate între 30 şi 50 de grame fiecare.

 

 

Etichete: