Sari la conținut
Home » Vetreinarii trag un semnal de alarmă: Animalele pe moarte sunt speriate și singure doar din vina proprietarilor

Vetreinarii trag un semnal de alarmă: Animalele pe moarte sunt speriate și singure doar din vina proprietarilor

Vetreinarii trag un semnal de alarmă: Animalele pe moarte sunt speriate și singure doar din vina proprietarilor
Vetreinarii trag un semnal de alarmă! Un iubitor de animale numit Jessi Dietrich a povestit pe Twitter că a întrebat odată un veterinar despre cea mai urâtă parte a slujbei sale. El a spus că este cel mai greu să eutanasieze animalele, însă e ceva mai șocant decât asta. Modul în care proprietarii se ocupă de această procedură.
Potrivit medicului veterinar în cauză, aproximativ 90% dintre proprietari nu doresc să fie acolo când animalele lor de companie sunt eutanasiate, o metodă de provocare de către medicii veterinari a unei morți precoce nedureroase unui animal bolnav incurabil, pentru a-i curma o suferință îndelungată și grea.
Animalele sunt lăsate singure în ultimele clipe, iar ele se panichează, fără să înțeleagă de ce proprietarii lor nu sunt acolo, potrivit en.newsner.com.
Această suferință de neimaginat a animalelor rupe inima veteranului de fiecare dată.

În acest sens, COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI din România au făcut public un ghid pentru eutanasiere.
„Termenul de eutanasie deriva din termenul grec ―eu” ce inseamna bine si ―thanatos” ceinseamna moarte.O ―moarte buna‖ ar fi aceea care survine cu minima durere si suferinta. Incontextul acestor recomandari, eutanasia reprezinta actul de inducere de catre om a mortiianimalului. Este responsabilitatea noastra ca medici veterinari si fiinte umane, de a ne asigura ca,daca trebuie luata viata unui animal, acest fapt trebuie sa se petreaca cu cel mai mare grad de respectsi subliniind faptul ca moartea trebuie sa survina cu cit mai putina suferinta si durere posibil.Tehnicile de eutanasiere trebuie sa aiba ca rezultat o pierdere rapida a cunostiintei urmata de stopcardiac sau respirator si in final incetarea functiei cerebrale. Suplimentar, tehnica trebuie saminimalizeze suferinta si anxietatea prin care trece animalul anterior pierderii cunostintei.Estecunoscut faptul ca nu intotdeauna se poate ajunge la absenta durerii si a suferintei. Prezentelerecomandari incearca sa echilibreze idealul de minima durere si suferinta cu realitatea existenta inmulte medii in care trebuie executata eutanasia. In aceste situatii trebuie consultat un medic veterinarcu o pregatire si experienta corespunzatoare pentru speciile implicate, pentru a exista siguranta casunt folosite procedurile potrivite pentru cazurile respective…”
Citește continuarea AICI