Sari la conținut
Home » Veste bună pentru proprietarii de animăluțe! O societate de salubrizare solicită extinderea compentențelor

Veste bună pentru proprietarii de animăluțe! O societate de salubrizare solicită extinderea compentențelor

Veste bună pentru proprietarii de animăluțe! Situația deficitară în care se află Societatea de Salubrizare Craiova poate fi un motiv de bucurie pentru  stăpânii animăluțelor de companie, în sensul că, societatea își va extinde activitatea. 

Pe scurt, reprezentanții companiei au anunțat că au de gând să preia o parte din sarcinile stăpânilor de animale, în linii mari, se vor ocupa de plimbarea câinilor sau de creșterea pisicilor. Desigur, că de la stadiul de intenție și până la concretizare este nevoie de o serie de măsuri administrative.

Consilierii locali din Craiova vor supune la vot extinderea activității companiei de salubrizare pentru proprietarii de animăluțe

Altfel spus, pe lângă serviciul de ecarisaj deja existent în fișa de activitate a Societății de Salubritate Craiova, compania se va ocupa și de creșterea, plimbarea, găzduirea sau dresajul patrupedelor, un soi de hotel pentru animăluțe, însă pentru ca acest fapt să se întâmple trebuie mai întâi modificat actul constitutiv al societății.

Compania de Salubrizare nu a stat prea mult pe gânduri și a solicitat primăriei Craiova să acorde dreptul reprezentantului în Adunarea Generală a Asociaților, necesar pentru a supune votului introducerea în actul constitutiv, a noilor sarcini care vor sprijini proprietarii de animăluțe din oraș.

În acest sens, pe ordinea de zi de astăzi a ședinței de consiliu local al Municipiului Craiova se află respectivul proiect de extindere a obiectivelor companiei.

Potrivit Raportului, atașat ordinului de hotărâre, Salubritatea Craiova SRL desfășoară, printre altele, activități de protecție a animalelor, activități de îngrijire și control al sănătății pentru animalele de fermă sau animalele de companie „Aceste activități sunt efectuate de către veterinari calificați, care lucrează în spitale veterinare, precum și în ferme, adăposturi de animale sau în gospodăriile populației, în cabinete proprii de consultații sau operații, ori în alte locații“, precizează compania de salubritate, potrivit gds.ro.

Adăpostul de la Breasta ținta atacurilor ONG-urilor

Însă, „pentru complinirea noțiunii de activităţi în domeniul protecţiei animalelor”, societatea trebuie să desfășoare și alte activități, pe care să le includă în statutul companiei.

Potrivit solicitării, Societatea de Salubritate, prin cele două noi obiective secundare, va deține competențele necesare pentru creșterea animalelor de companie, fie că vorbim de pisici, căței, hamsteri sau papagali. Cât despre serviciile de îngrijire a animalelor, societatea va oferi servicii specifice precum plimbatul, împerecherea, adăpostirea sau dresajul.

Adapost Craiova

Cu toate că societatea deține infrastructura și logistica necesară pentru îndeplinirea noilor obiective asumate, trebuie precizat un aspect destul de important și anume, SC Salubritate SRL Craiova a intrat în atenția ONG-urilor din Craiova din cauza neregulilor depistate la adăpostul de animale Breasta. 

Ultimul proces de acest fel s-a consumat la finalul anului trecut atunci când Tribunalul Dolj a dat din nou liber la capturarea și eutanasierea câinilor fără stăpân, deși, același Tribunal a oprit în luna noiembrie activitatea Adăpostului în cauză sub următoarea motivare

„Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Asociaţia Viaţa Animalelor în contradictoriu cu pârâţii Municipiul prin primar, Consiliul Local al Municipiului Craiova şi SC Salubritate SRL. Obligă pârâții să suspende orice acțiune de capturare și eutanasiere a câinilor fără stăpân – serviciu delegat în prezent către pârâta SC Salubritate -, până la soluționarea dosarului nr. 26989/215/2022, aflat pe rolul Judecătoriei Craiova”.

Reprezentanții ONG-urilor susțin că adăpostul de câini din Breasta funcționează ilegal din 2013 deoarece nu are un serviciu de gestionare a câinilor fără stăpâni.