Veninul albinelor, eficient în combaterea cancerului mamar.  Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer care afectează femeile la nivel mondial. Veninul obţinut de la albinele europene s-a dovedit „remarcabil de eficient’” în distrugerea celulelor celei mai agresive şi greu de tratat forme de cancer.

O echipă de cercetători din Australia a descoperit că veninul obţinut de la albinele europene s-a dovedit ”remarcabil de eficient” în combaterea cancerului de sân, transmite Agerpres, citând DPA.

Oameni de ştiinţă din Australia au descoperit că o componentă principală a veninului, melitina, a indus rapid distrugerea celulelor care constituie ‘„cancerul mamar triplu-negativ şi celulele cancerului de sân îmbogăţite cu HER2”.  În plus, veninul a avut acest efect la concentraţii care nu au dăunat celulelor normale.

„Veninul s-a dovedit extrem de puternic. Am descoperit că melitina poate distruge complet membranele celulelor canceroase în 60 de minute”, a declarat Ciara Duffy, cercetător principal în cadrul studiului, într-un mesaj publicat miercuri pe site-ul institutului.

Cercetătorii încearcă să descopere dacă melitina poate fi utilizată în combinaţie cu medicamentele utilizate în prezent în chimioterapie.

Cancerul de sân triplu negativ reprezintă 10-15% dintre toate cazurile de cancer mamar, a menţionat institutul. În prezent, nu există tratamente clinice eficiente pentru cancerul de sân triplu negativ.