Sari la conținut
Home » Veninul albinelor, eficient în combaterea cancerului mamar

Veninul albinelor, eficient în combaterea cancerului mamar

Veninul albinelor, eficient în combaterea cancerului mamar.  Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer care afectează femeile la nivel mondial. Veninul obţinut de la albinele europene s-a dovedit „remarcabil de eficient’” în distrugerea celulelor celei mai agresive şi greu de tratat forme de cancer.

O echipă de cercetători din Australia a descoperit că veninul obţinut de la albinele europene s-a dovedit ”remarcabil de eficient” în combaterea cancerului de sân, transmite Agerpres, citând DPA.

Oameni de ştiinţă din Australia au descoperit că o componentă principală a veninului, melitina, a indus rapid distrugerea celulelor care constituie ‘„cancerul mamar triplu-negativ şi celulele cancerului de sân îmbogăţite cu HER2”.  În plus, veninul a avut acest efect la concentraţii care nu au dăunat celulelor normale.

„Veninul s-a dovedit extrem de puternic. Am descoperit că melitina poate distruge complet membranele celulelor canceroase în 60 de minute”, a declarat Ciara Duffy, cercetător principal în cadrul studiului, într-un mesaj publicat miercuri pe site-ul institutului.

Cercetătorii încearcă să descopere dacă melitina poate fi utilizată în combinaţie cu medicamentele utilizate în prezent în chimioterapie.

Cancerul de sân triplu negativ reprezintă 10-15% dintre toate cazurile de cancer mamar, a menţionat institutul. În prezent, nu există tratamente clinice eficiente pentru cancerul de sân triplu negativ.