Sari la conținut
Home » Vânzările de haine pentru căței au crescut în această perioadă

Vânzările de haine pentru căței au crescut în această perioadă

  • de

Vânzările de haine pentru căței au crescut în această perioadă. Mai mulți deținători de căței, au grijă să-i îmbrace bine, ca să nu tremure de frig.

Hainele pentru căței, între modă și necesitate

Nu, nu este un moft, odată cu răcirea bruscă a vremii, iubitorii animalelor de companie s-au grăbit să cumpere cele mai frumoase şi călduroase hăinuţe. Administratorii magazinelor specializate spun că în acest an vânzările au crescut cu peste 30 la sută. Prețul variază în funcție de model, grosime și dimensiuni.

Pe câţeluşul Beatriciei Nacu îl cheamă Axy. Tânăra spune că l-a obişnuit să poarte hăinuţe încă de pe când avea jumătate de an.

”Rasa dată nu are blăniță și el îngheață foarte repede. Lăbuțele sunt foarte finuțe. Îmbrăcămintea apără nu doar de frig, dar și de murdărie. El deja știe, odată ce ieșim din casă, că el este îmbrăcat. Îl încălțăm mai rar. Îl încălțăm doar atunci când este ghețuș sau o ploaie foarte rece”, a spus stăpâna animalului de companie, Beatricia Nacu.

Hăinuţele le putem procura din magazinele de profil, din mediul online, existând foarte multe modele din care se poate crea o adevărată garderobă pentru prietenul pufos.

Există și furnizori care fac hainuțe de patrupezi pe comandă. Stăpânul măsoară și trimite marimile cățelului, alege materialul și primește acasă. prin curier, produsul final.

Și Alla Țurcan are un cățel pe nume Oliva, căruia i-a cumpărat zeci de hăinuțe. Cea mai scumpă este o scurtă pe care a dat peste 25 de euro.

”Îl îmbrăcăm des. Avem câteva scurte, maiouri, ciorapi, încălțăminte. De toamnă, de iarna – ca să arate frumos. Copiii iubesc să-l atingă și să se joace cu el. Tot parcul îl știe pe Oliva”, a spus stăpâna animalului de companie, Alla Țurcan.

Reprezentanții magazinelor specializate se arată mulţumiţi de vânzări și aduc multe modele pentru hainele de iarnă pentru căței.

”În acest an, foarte bine se cumpără combinezoanele și puloverele. Înainte de a alege ceva pentru câine, dacă nu-l putem aduce în magazin, numaidecât trebuie să-l măsurăm de la gât până la coadă, dar și mărimea pieptului.”, a spus reprezentanta unui magazin pentru animale.

Haine pentru căței se recomandă pentru rasele de câini pitice

Specialiștii recomandă iubitorilor de animale să îmbrace doar rasele pitice, care sunt mai sensibile la frig.

”Rasele de câini cu blana groasă, cum ar fi labradorul, nu au nevoie de haine. Iar dacă vorbim despre rasele de câini mici, eu recomand să fie îmbrăcate, pentru că altfel nu pot fi plimbate.”, a spus medicul veterinar, Irina Cudrenco.

Prețul hainelor de iarnă pentru animalele de companie variază între 10 şi 100 de euro.