Sari la conținut
Home » Unde a fost descoperită tarantula gigant care devorază păsări. Este extrem de agresiva…

Unde a fost descoperită tarantula gigant care devorază păsări. Este extrem de agresiva…

Unde a fost descoperită tarantula gigant care devorază păsări! Păianjenul-gigant, Goliat, numit și ”mâncătorul de păsări”, este un păianjen din familia Theraphosidae și este considerat a fi cel mai lung păianjen din lume. Primii exploratori europeni l-au văzut mâncând un colibri, de unde a și primit denumirea de ”mâncătorul de păsări”.

 

Lungimea unei astfel de tarantule este de 30 cm, inclusiv lungimea picioarelor, cântărind 130 de grame. Corpul unei femele are în jur de 9 cm, iar la masculi  8,5 cm. Culoarea variază în dependență de năpârlire. Corpul este brun, picioare sunt acoperite cu perișorii maronii.

Acestă tarantulă este deosebit de agresivă. Dacă este amenințată, produce un sunet șuierător, ce este produs prin frecarea perișorilor de pe membre. Apoi, expulzează peri iritanți în dușman. Dacă nici această nu ajută, atunci îl va ataca. Perișorii iritanți nu sunt periculoși pentru om, însă pot produce reacții alergice.

Tarantula Theraphosa blondi mușcă oamenii, în general, numai pentru a se autoapăra, iar din aceste mușcături nu rezultă întotdeauna injectarea veninului. Această specie de păianjen trăiește în nordul Americii de Sud.

În ciuda numelui său, “mâncătorul de păsări”, Goliat nu mănâncă de obicei păsări. Este capabil să facă acest lucru, dar Theraphosa Blondi, în cele mai multe cazuri, se mulțumeşte să mănânce cu ceea ce găsește pe teren, cum ar fi, de exemplu, râme sau alte nevertebrate mici, dar el poate consuma, de asemenea, animale mai mari, cum ar fi broaște, șerpi mici, insecte, șopârle și chiar lilieci. Durata de viaţă a păianjenului gigant variază de la 3-6 ani (pentru masculi) şi până la 25 de ani (pentru femele).

Recent, un păianjen uriaș a fost filmat în momentul când „înghite” o pasăre. În video se observă cum un păianjen din această specie,  ține cu picioarele o pasăre și o „înghite” fără probleme, transmite Daily Mail.

Un expert a precizat că tarantulele nu obișnuiesc să consume păsări, însă pot exista și excepții.

Etichete: