1576 Vizualizari

Un studiu despre influența animalelor din literatură și desene animate stârnește SCANDAL. Părinții sunt REVOLTAȚI!

Psihologie fină

Cercetătorii de la Departamentul de Psihologie Aplicată și Dezvoltare Umană din cadrul Universității din Toronto au stârnit o aprigă controversă după ce au publicat un studiu care arată că animalele din desenele animate, precum și necuvântătoarele din cărțile pentru copii au un efect nefast asupra celor mici. Mickey Mouse, Winnie the Pooh și Ursul Rupert nu sunt personaje reale, nu fac parte din viața de zi cu zi, acolo unde animalele nu poartă haine și nu vorbesc, iar personificarea lor ar duce copiii în eroare, care și-ar forma idei greșite despre mediul înconjurător. 

mickey mouse

„Citind astfel de cărți și privind desene animate cu eroi din lumea animalelor, copii ar putea începe să creadă că așa este și viața reală. Ar fi mai bine dacă ei ar acumula cunoștințe practice despre natură și mediul înconjurător”, a afirmat unul dintre cercetători. Mulți părinți din Canada au luat atitudine și au spus că și ei au crescut cu aceleași personaje din lumea animală și nu au avut niciun fel de problemă de dezvoltare emoțională.  „Nu trebuie să vină acest studiu și să ne învețe cum să ne creștem copii”, a spus un părinte contestatar al cercetării.

copii citind

 

animale

 

animale viata reala

Tags:

Un singur comentariu

  1. pai, chiar au murit copii sarind de la fereastra pentru ca puteau sa zboare (peter pan, superman, plutitul cu cearceaful sau umbrela)

    sa nu se uite decat la telenovele. acolo viata reala: femei machiate, barbati machiati, suferinta reala. lacrimi, durere, pasiune.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X