Un pui de jaguar negru, cu ochii albaștri, o adevărată vedetă la un sanctuar de animale!

Specia este amenințată cu dispariția!

Anii 1960 și 1970 au reprezentat o adevărată vânătoare de jaguari, în special pentru blana lor. Din păcate, până la 18.000 de jaguari au fost uciși în fiecare an până în 1973, când Convenția privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție (CITES) au oprit comerțul cu piei.

De această dată, în sanctuarul pentru felinele sălbatice „The Big Cat Sanctuary”, din Kent, Marea Britanie, un pui de jaguar negru cu ochii albaștri a atras toate privirile, devenind o adevărată vedetă. Puiul a fost denumit „Baby”, luând culoarea neagră de la tatăl ei, o caracteristică care afectează doar 10% din populația sălbatică de jaguar, în timp ce ceilalți 90% au pete distinctive .

Jaguarii se găsesc în sălbăticie în 18 țări din America, din Mexic până în Argentina, conform WildlifeDay.

Nașterea sa face parte din programul european de creștere a speciilor pe cale de dispariție și este o descoperire importantă pentru jaguari, care sunt clasificați ca o specie „aproape amenințata cu dispariția” în sălbăticie.

„Jaguarul este listat ca specie„ aproape amenințata cu dispariția ”pe lista roșie a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), deși statutul său este în curs de examinare și poate fi ridicat la„ vulnerabil” anul următor.”

Keira, mama puiului, s-a născut la Paradise Wildlife Park în 2017, înainte de a veni la Big Cat Sancutary în 2019, unde a fost împerecheată cu Neron, un mascul negru.

Un pui de jaguar negru