Sari la conținut
Home » Un poliţist şi un Golden Retriever, eroii din Alba. Împreună au salvat doi tineri din apele Mureşului

Un poliţist şi un Golden Retriever, eroii din Alba. Împreună au salvat doi tineri din apele Mureşului

Un poliţist aflat în timpul liber şi o căţeluşă din rasa Golden Retriever, pe nume Sara, au fost eroii zilei de 31 iulie 2017. Cei doi au reuşit să salveze două persoane de la înec, din râul Mureş în zona comunei Vinţu de Jos din Alba. Din păcate, alţi doi adolescenţi, o fată de 13 ani şi un băiat de 17 ani, s-au înecat.IPJ Alba îl prezintă într-un comuniocat de presă pe poliţistul erou Liviu Dan Radovici: ”Poliţistul zilei este agentul de poliţie Radovici Liviu Dan din cadrul Serviciului Transporturi Alba. În cursul zilei de ieri, în jurul orelor 17.00, fiind în timpul liber, se afla în localitatea Vinţu de Jos, pe malul râului Mureş, când a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri ce se aflau la scăldat.    Fără să ezite, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, ce era la un pas să se înece, fiind prins de un vârtej de apă. În prezent, tânărul este în afara oricărui pericol. Poliţistul are 20 de ani şi este încadrat în poliţie, din sursă externă, din luna februarie 2017, desfăşurându-şi activitatea la Postul de Poliţie Transporturi Teiuş”.Sara este un Golden Retriever de 4 ani care şi-a însoţit stăpâna, o adolescentă, luni după-amiază pe malul Mureşului. Cinci prieteni au mers să se scalde în apa râului, fără să se gândească la pericolul care îi aştepta. Tinerii nu ştiau să înoate şi au avut ghinionul să intre în apă într-o zonă periculoasă a Mureşului, unde au mai avut loc tragedii în trecut.Patru dintre ei au sărit în apă imediat ce au ajuns. La mal, a rămas o fată şi câinele ei. Ea a fost şi cea care a sesizat pericolul şi a strigat după ajutor când şi-a văzut prietenii înghiţiţi de ape. A urmat o misiune contracronometru la care au participat pompieri cu două bărci penumatice şi mai mulţi localnici.Pentru doi dintre minori, aventura s-a încheiat dramatic, o copilă de 13 ani şi un băiat de 17 nu au mai putut fi salvaţi, iar ceilalţi doi au avut mare noroc. Fata a fost salvată, potrivit localnicilor care au ajuns la faţa locului, chiar cu ajutorul câinelui prietenei sale, în timp ce băiatul a fost scos cu viaţă la mal de un poliţist aflat în timpul liber care a auzit strigătele de ajutor ale copiilor.”Când m-am apropiat de mal l-am văzut pe un tip că a intrat de două ori cu capul sub apă şi atunci mi-am dat seama că e pericol de înec. Atunci am sărit în apă şi am încercat pe cât posibil să-l scot afară. Am reuşit, am traversat Mureşul, l-am luat pe băiat în braţe şi cum am făcut, cum n-am făcut… l-am scos”, a povestit Liviu Dan Radovici, agent la Poliţia TF Teiuş, citat de antena1.ro.ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Cum a ajuns motanul Rică din tomberoane pe scenă. Joacă în piesa „O noapte furtunoasă“

Cum a ajuns motanul Rică din tomberoane pe scenă. Joacă în piesa „O noapte furtunoasă“
03 Aug, 2017 la 12:44 pmModifica

Interviu cu Motanul LENTILĂ, pisica-vedetă de pe Facebook!

Interviu cu Motanul LENTILĂ, pisica-vedetă de pe Facebook!
03 Aug, 2017 la 12:02 pmModifica

Povestea lui Mausi, ”MOTANUL” vedetă de la Animal Zoo, te va impresiona până la lacrimi. Dovada incontestabilă de loialitate din partea stăpânilor, față de el, a uimit toată lumea!

Povestea lui Mausi, ”MOTANUL” vedetă de la Animal Zoo, te va impresiona până la lacrimi. Dovada incontestabilă de loialitate din partea stăpânilor, față de el, a uimit toată lumea!
03 Aug, 2017 la 11:40 amModifica