Sari la conținut
Home » Un obicei banal care poate deveni afecțiune medicală. Ce spune medicul veterinar despre scuturarea excesivă a câinelui

Un obicei banal care poate deveni afecțiune medicală. Ce spune medicul veterinar despre scuturarea excesivă a câinelui

sursă foto: wagwalking.com

Pentru că nu au degete opozabile, prietenii noștri blănoși trebuie să se bazeze pe alte metode pentru a se scărpina sau a scoate ceva din urechi. Acesta este motivul pentru care câinii dau din cap? Georgina Ushi Phillips, DVM, spune că, de cele mai multe ori, da.

Foto; Purina
Foto; Purina; Foto; Purina

„O scuturare a capului ar putea fi declanșată de un gândac care le aterizează pe cap, de puțină apă în ureche după o baie și de orice altceva între ele”, precizează Georgina la care adaugă faptul că, deși câinii se pot scărpina pe față sau își pot freca urechile cu o labă, nu este la fel de eficient ca o scuturare rapidă și puternică a capului. Cu toate acestea, ar putea exista, de asemenea, unele motive medicale pentru zbaterile și zbaterile.

Ce se întâmplă atunci când un câine își scutură capul în mod excesiv ?

„Scuturarea capului este de obicei destul de eficientă, așa că, dacă observați cățelul că își scutură capul de nenumărate ori, cu doar scurte pauze între ele, este probabil că există o problemă și o examinare la medicul veterinar este o idee bună”, spune Phillips. Iată câteva posibile afecțiuni medicale care îi determină pe câini să scuture mult din cap.

Infecția urechii

Infecțiile urechilor sunt afecțiuni destul de comune pentru câine. Cauzele tipice includ urechile umede, bacteriile, acarienii din urechi și alergiile. Alte semne ale unei infecții pe care le-ai putea observa:

Cățelul dumneavoastră se scarpină constant la urechi și dă din cap; Inflamație și roșeață în interiorul urechilor; O scurgere urât mirositoare care iese din urechi și care este de obicei maro, verde sau galbenă.

Dacă observați oricare dintre aceste semne, obțineți un tratament prompt pentru a vă scuti cățelul de suferință și pentru a preveni escaladarea problemei.

Acumularea de ceară

Un alt motiv pentru care animalul de companie dă din cap ține de faptul că există prea mult ceară de urechi, ceea ce poate fi incomod, poate bloca fluxul de aer și poate fi un alt precursor al infecției.

Dacă mirosiți urechile cățelului dumneavoastră și observați un miros și o murdărie maro, dar nu iritații ale pielii sau secreții, este timpul să curățați urechile câinelui dumneavoastră.

Totuși, urechile sănătoase nu ar trebui curățate acasă. Așadar, dacă bănuiți că ar putea exista alte resturi în interiorul urechilor câinelui dumneavoastră, lăsați-l pe medicul veterinar să se ocupe de ele.

Alergii și căpușe

Unii dintre prietenii noștri canini suferă de alergii similare cu ale noastre, inclusiv factori de mediu și paraziți necontrolați, cum ar fi purici și căpușe. Câinii pot dezvolta, de asemenea, alergii alimentare, deși acestea sunt mai rare.

Dacă patrupedul continuă să dea din cap și prezintă și o serie de alte simptome, inclusiv lingerea excesivă a labei, zgârierea în punctele fierbinți, diaree și erupții cutanate, probabil că este timpul să programați un test de alergie.

Tulburări neurologice

Uneori, câinii se agită sau își înclină capul involuntar, ceea ce ar putea fi un indiciu al unor tulburări neurologice. Alte simptome care fac aluzie la o afecțiune mai gravă includ mersul anormal sau șchiopătatul, distorsiunea facială, pierderea echilibrului și strigătul de durere.

„Dacă patrupezii își scutură tot corpul, împreună cu capul, atunci ar putea fi legat de ceva numit „shake off”, care este o tehnică pe care câinii o folosesc pentru a se reseta după orice fel de situație tensionată sau stresantă”, spune Phillips. Acesta este modul în care ei se calmează și este o reacție normală.

Veți vedea acest lucru de multe ori după ce doi canini se întâlnesc pentru prima dată. Phillips spune că această întâlnire inițială îi poate face pe câini să fie puțin anxioși, așa că, după adulmecarea obligatorie, ambii câini se scutură.

De asemenea, este posibil să observați o scuturare viguroasă a corpului din cap până în coadă din partea cățelului în timp ce se joacă cu alți câini sau după plimbări lungi cu mașina sau când este înconjurat de oameni noi, potrivit dailypaws.com.