Sari la conținut
Home » Un nou studiu despre COVID-19. Veterinarii AVERTIZEAZĂ: ”Stați departe de ele!”

Un nou studiu despre COVID-19. Veterinarii AVERTIZEAZĂ: ”Stați departe de ele!”

sănătatea animalului de companie

Un nou studiu despre COVID-19.  Persoanele care se confruntă cu simptome ce ar putea indica o infecție cu noul coronavirus ar trebui să stea departe de animalele lor de companie. Câinii și pisicile se pot infecta cu noul coronavirus de la stăpânii lor, arată un nou studiu, avertizează veterinarii, potrivit The Mirror.

Imediat după ce mai multe animale de companie au prezentat simptome ale unei infecții respiratorii în timp ce proprietarii lor erau infectați cu noul coronavirus, cercetătorii au început să lucreze la acest studiu .

Animalele de companie aflate în locuințe în care proprietarii sunt infectați cu COVID-19 ajung să sufere de aceeași boală

„Rezultatele preliminarii arată că multe dintre animalele de companie aflate în locuințe în care proprietarii sunt infectați cu COVID-19 ajung să sufere de aceeași boală!”, a explicat Dorothee Bienzle, profesor de Patologie Veterinară la Universitatea Guelph, Canada.

40 de animale, printre care 17 pisici, 18 câini și un dihor, au fost testate de oamenii de știință în acest ultim studiu. Rezultatele testelor au fost negative în cazul pisicilor, însă unele dintre ele au prezentat semne ale unei infecții respiratorii.

De cealaltă parte, doi câini au avut rezultate pozitive ale anticorpilor IgG, ceea ce indică că au avut o infecție respiratorie.

Rezultatele acestui studiu nu s-au finalizat, însă oamenii de știință avertizează că nu se cunoaște felul în care evoluează virusul, motiv pentru care proprietarii de câini și pisici infectați cu COVID-19 ar trebui să-și ia măsuri de precauție și să stea departe atât de oameni, cât și de animalele lor.