Sari la conținut
Home » Află de ce pisicile sunt speriate de apă. Există și excepții. Care sunt felinele cărora le place apa

Află de ce pisicile sunt speriate de apă. Există și excepții. Care sunt felinele cărora le place apa

Există o serie de motive pentru care pisicile sunt speriate de apă, cum ar fi teama de necunoscut sau în apă nu se simt în largul lor așa cum se simt pe uscat din cauza faptului că apa le face să se miște mai greu.

Când vine vorba de pisici și apă, este o ipoteză larg răspândită că toate felinele urăsc să înoate. Unii oameni ar putea fi șocați dacă ar vedea o pisică stropindu-se voluntar, însă ați putea fi surprinși să aflați că nu toate pisicile urăsc apa și unele vor încerca să sară în ea!

Comportamentul neobișnuit al pisicilor de a evita apa are explicații simple, potrivit Reader’s Digest. Printre motivele pentru care pisicile sunt speriate de apă se numără frica de necunoscut sau au avut o experiență care nu a fost pozitivă în legătură cu apa, cum ar fi faptul că au căzut din greșeală în apă ori au rămas afară în timpul unei ploi înfricoșătoare, nereușind să se ascundă.

Însă există și excepții de la regulă, pisici care sunt fanele apei, cum ar fi cele din rasele Maine Coon și Bengal, datorită faptului că au o textură diferită a blănii, rezistentă la apă, potrivit dr. Cohen.

În acest ghid, prezentăm câteva dintre rasele de pisici cărora le place să se bălăcească în apă, împreună cu câteva sfaturi de siguranță pentru a ne asigura că nu se îmbolnăvesc din cauza înotului:

Care sunt rasele de pisici care preferă apa?

Deși nu tuturor felinelor le displace să stea în apă, anumite rase iubesc înotul mai mult decât altele. De fapt, unele pisici au o constituție care le face să fie mari înotătoare nativ, odată ce intră în apă!

Van turcească (Turkish Van) este o rasă de pisici care adoră să înoate, de aceea felinele care fac parte din aceasta sunt adesea denumite „pisici înotătoare”. Acest tip de pisică are un trup construit pentru înot, datorită corpului lor lung și labelor rotunjite.

Pisicile din rasa Maine Coon sunt, de asemenea, mare fane al înotului, chiar dacă sunt una dintre cele mai mari rase domestice! Corpurile lor robuste sunt potrivite pentru a se ține în apă și se știe chiar că pot să scoată apa cu labele. Dacă aveți un Maine Coon, este posibil să îl fi văzut încercând să facă acest lucru la toaletă!

Bengalii sunt și ei mari înotători și, deoarece derivă din pisicile leopard asiatice, au încă instinctul lor natural de a se stropi și de a se juca în apă.