Sari la conținut
Home » Un lup de dimensiuni mari a fost accidentat mortal de un autoturism. Evenimentul s-a petrecut pe Drumul European E81, în Sălaj

Un lup de dimensiuni mari a fost accidentat mortal de un autoturism. Evenimentul s-a petrecut pe Drumul European E81, în Sălaj

Un lup de dimensiuni mari a fost lovit mortal de o mașină în care se aflau două persoane, un tânăr din Chiesd și un bărbat din Zalău, care veneau dinspre Cluj-Napoca și mergeau spre Zalău. Evenimentul s-a petrecut luni după-amiază, 24 octombrie, pe drumul european E81, în comuna Sânmihaiu Almaşului, județul Sălaj.

Șoferul era tânărul din Chiesd, în vârstă de 23 de ani, care conducea o mașină marca Mazda, iar în dreapta era însoțit de un bărbat de 41 de ani din Zalău. Incidentul a avut loc în jurul orei 14.00, la ieșirea din localitatea Sânmihaiu Almașului când din șanțul de la marginea drumului a ieșit brusc în fața mașinii un lup uriaș.

Soferul nu a putut să evite impactul cu animalul, nereușind să reacționeze, astfel că lupul a fost lovit în plin, fiind aruncat 15 metri, în afara drumului.

Animalul a murit pe loc

Oamenii au coborât repede din mașină, imediat după accident, deplasându-se la animalul care a fost aruncat în șanț. Inițial, până să vadă ce au lovit, au crezut că este vorba despre un câine mare de la stâna de oi, aflată în proximitate, dar au fost surprinși să constate că de fapt era un lup de dimensiuni mari. Din păcate, animalul nu a mai putut fi salvat.

În ultima perioadă, în zonă, au fost văzuți din ce în ce mai mulți lupi, potrivit unei relatări a unui vânător de la Ocolul Silvic, chemat la locul incidentului. Animalele sălbatice au început să atace turmele de oi din împrejurimi, conform sportulsălăjean.ro.

În urma impactului, mașina a fost serios avariată

Toată partea din față a autoturismului a fost avariată serios în urma acestui accident. Conducătorul auto a sunat la Poliție, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, conform sportulsălăjean.ro.

În stadiul în care se afla vehiculul, nu a mai fost functional pentru a se deplasa pe drumurile publice, astfel că a fost tractat până la Zalău. Proprietarul mașinii nu va primi despăgubiri și va fi nevoit să își repare mașina marca Mazda cu banii săi.

Lupul este un animal care nu preferă agitația, evitând oamenii și gosodăriile acestora, astfel că prezența lui în zonă este surprinzătoare, întrucât în acea localitate sunt multe case. Cel mai probabil, habitatul natural al lupilor a suferit modificări, aceștia poposind și în zonele de deal.