De 5588 Vizualizari

Un cocoş s-a salvat de cuţit pentru că face ouă

Dilema veche de când lumea „ce a fost mai înainte, oul sau găina?” are un nou potenţial răspuns care vine din statul indian Uttar Pradesh (nord) unde un cocoş a luat treaba pe cont propriu şi la fiecare trei zile face câte un ou, conform agenţiei Kyodo.

Conform unui material publicat de „The Asian Age”, numeroşi curioşi au luat cu asalt gospodăria stăpânului cocoşului pentru a vedea cu proprii ochi minunea, iar unii chiar oferă bani drept donaţie, considerând pintenatul drept un semn trimis de zei.

Veterinarii din regiune au solicitat ca admirabila galinacee să fie predată unui institut de cercetări veterinare pentru ca specialiştii să-şi dea seama cum este posibil ca un cocoş să facă ouă. Deocamdată nu se ştie care va fi opţiunea stăpânului cocoşului, Ramhet Rawat din Dharkuiyyan, localitate situată în districtul Barabanki din Uttar Pradesh, care a cumpărat pasărea cu intenţia de a o găti.

Cocoşul şi-a petrecut ceea ce ar fi trebuit să fie ultima lui noapte pe Pământ sub un coş de nuiele, urmând să fie tăiat şi gătit a doua zi. Dimineaţa însă, după ce a ridicat coşul, proprietarul a găsit cocoşul aşezat pe un ou. Devenit brusc nesigur pe cunoştinţele proprii în materie de sexul galinaceelor, bărbatul şi-a chemat vecinii pentru a-l ajuta să determine dacă nu cumva este vorba de o găină.

Toţi cei care au văzut pasărea au confirmat însă că este vorba despre un cocoş şi nu o găină, constatare care i-a salvat viaţa cocoşului, cel puţin până în prezent. Apoi, la fiecare trei zile, cocoşul mai face câte un ou, temător probabil că în momentul în care nu va mai produce acest „miracol”, va ajunge în farfuria lui Ramhet.

Tags:

,

4 Comentarii

  1. elevul silitor spune:

    Stai asa frate ca-l cunosc. Asta-i cocosul Udrei. Zi asa frate*meu

  2. Pai pe el cine il fu. . ? Alt cocos?

    Indienii astia au o vrajeala…

    • @ ion. gaina face oua INDIFERENT DACA ESTE sau nu este fecundata. nu are treaba una cu alta. Din oul fecundat rezulta puii..din cele nefecundate rezulta oua normale..

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X