Sari la conținut
Home » Conflict juridic. Vecinii dați în judecată din cauza unui cocoș

Conflict juridic. Vecinii dați în judecată din cauza unui cocoș

Conflict juridic. Vecinii dați în judecată din cauza unui cocoș.  Un cuplu în vârstă din Germania și-a dat în judecată vecinii din cauza unui cocoș care este acuzat că ar fi cântat de aproximativ 200 de ori pe zi.

Cocoșul care a introdus zânzanie între vecini. S-a ajuns la tribunal

Friedrich-Wilhelm, în vârstă de 76 de ani, și soția sa Jutta, un cuplu din Bad Salzuflen, din Germania de Vest, susțin că nu au avut o zi liniștită de mult timp, acest lucru întâmplându-se din cauza Magdei, cocoșul vecinilor lor.

Se presupune că pasărea domestică începe să cânte în fiecare zi în jurul orei 8 dimineața și nu se oprește până la apusul soarelui. După ce ani de zile au încercat să vorbească cu vecinii lor despre Magda, Friedrich și Jutta i-au dat în judecată pentru a rezolva problema.

„Vecinii nu renunță la cocoșul lor, motiv pentru care ori învățăm să trăim cu asta, ori câștigăm în instanță”, a spus Friedrich-Wilhelm reporterilor. „Nu putem folosi grădina și nu putem deschide nicio fereastră. Este insuportabil.”

”Nu începe să cânte înainte de opt dimineața, pentru că este închis în timpul nopții, dar cântă de 100-200 de ori pe tot parcursul zilei. Este insuportabil.”, a mai adăugat bărbatul.

”E greu să vorbești despre tortură, dar cam asta e.”, a adăugat soția sa, Jutta.

Vecinii dați în judecată din cauza unui cocoș

Avocatul cuplului, Torsten Gieseke, a susținut că un cocoș hiperactiv precum Magda nu ar trebui să existe într-un complex de locuințe liniștit, adăugând că un alt vecin a fost forțat să se mute în urmă cu doi ani din cauza cântatului său neîncetat.

Cocoșul hiperactiv a fost înregistrat, justițiabilii susțin că au probe

Friedrich și Jutta au început să înregistreze cântatul zilnic al Magdei ca dovadă și susțin că acțiunea lor în justiție a fost singura opțiune disponibilă, după ce nu au reușit să rezolve problema cu vecinii lor.

Michael D., care o deține pe Magda, a declarat reporterilor că acel cocoș joacă un rol important în comunitatea moțalate, deoarece menține ordinea printre celelalte păsări.

„Găinile au nevoie de cocoș, altfel s-ar mânca între ele”, a spus el.

Un judecător de la Tribunalul Districtual Lemgo urmează să audieze cazul lui Friedrich și Jutta și să se pronunțe cu privire la soarta Magdei. Interesant este că aceasta nu este prima dată când cântatul unui cocoș declanșează o dispută legală între vecini. În 2019, cocoșul Maurice a ajuns la știri după ce cântatul său a declanșat o luptă juridică între vecini, potrivit Oddity Central.