Sari la conținut
Home » Un client neașteptat. Animăluțul care avea nevoie de ajutor

Un client neașteptat. Animăluțul care avea nevoie de ajutor

Animale de companie și sănătatea noastră; sursă foto: CNN

Din cuprinsul articolului

Un client neașteptat. În calitate de agent imobiliar în Sonoma County, California, Jake Denniston știe multe despre cum să găsească o casă nouă pentru cineva.

Recent, el a ajutat la găsirea unui cămin sigur pentru un client puțin probabil. Fiul său, Aonyx, a observat o umflătură ciudată și pufoasă pe o cărare de ciment.

Aceasta era în  apropierea unui loc de joacă pe care îl vizitau.

„Nu ne-am putut da seama ce era până când nu ne-am apropiat puțin”, a declarat Denniston.

Un client neașteptat

Un pui de oposum
Un pui adorabil de oposum acoperit

Pe măsură ce s-au apropiat, Denniston și fiul său și-au dat seama că micul animal era un pui de oposum. Micuțul părea să fie singur.

La început, Denniston și fiul său au fost fermecați de micuț. În cele din urmă, și-au dat seama că ar putea fi în pericol.

„Am stat cu oposumul timp de aproximativ 5 minute, doar privindu-l”, a spus Denniston. „Apoi ne-am dat seama că era foarte mic și că probabil ar trebui să fie cu mama lui, așa că am sunat la salvarea animalelor sălbatice, apoi le-am trimis prin SMS o fotografie a oposumului, iar ei au fost de acord că nu ar trebui să fie singur.”

În siguranță

Membrii personalului de la Sonoma County Wildlife Rescue l-au instruit pe Denniston și pe fiul său să ia cu grijă puiul și să-l aducă la adăpost. Cu grijă, Denniston a pus oposumul într-o pungă curată pe care a găsit-o în apropiere. Apoi au plecat.

În siguranță în sac, oposumul a început să deschidă ochii și să se uite în jur.

„Cred că a știut că nu îi vrem răul”, a spus Denniston.

Odată ajuns la centrul de salvare, oposumul a primit hrana și îngrijirea de care avea nevoie. Aonyx a fost trist să își ia rămas bun de la noul său prieten, dar atât de fericit că l-a ajutat.

Astăzi, micul animal se dezvoltă și crește. El va rămâne la centrul de salvare pentru câteva luni, până când va fi suficient de mare pentru a se întoarce în pădure, acolo unde îi este locul, potrivit thedodo.

Mulțumită unei gândiri rapide din partea lui Denniston și a fiului său, acest oposum va primi o a doua șansă la viață în sălbăticie.