Sari la conținut
Home » Un CIOBĂNESC GERMAN ce a picat testul ISU este scos la licitație. Doriți?

Un CIOBĂNESC GERMAN ce a picat testul ISU este scos la licitație. Doriți?

Un ciobănesc german ce a picat testul ISU este scos la licitație de salvatorii din Dolj. Câinele a fost antrenat de specialişti în căutarea şi recuperarea victimelor, însă la testare a picat probele. La prima licitație, prețul de pornire a fost de 7.612 lei. Pentru că nu s-a prezentat nimeni, mâine, 2 August, va avea loc a doua licitație, iar prețul scade cu 20% din prețul de pornire, adică 6.089.60 lei.Dacă nici mâine Seza nu va fi licitată se va mai organiza și a treia licitație, pe data de 11 August, la prețul de 4.567.20 lei.Seza are doar trei ani, iar în urmă cu un an a fost adusă la Craiova de la Centrul de Educare canină din Sibiu. Ea a fost antrenată luni de zile pentru căutarea şi recuperarea victimelor.„A fost calificată în decembrie 2015, obţinând nota 9, după care în decembrie 2016, după două teste efectuate, a picat testul de căutare, recuperare, salvare”, spune Costinel Staicu, instructor.Pompierii vor să-l vândă la licitaţie pentru cei care își doresc să aibă un exemplar frumos şi instruit. Chiar dacă nu a ajuns la performanţa dorită de instructori, este un câine mult mai pregătit decât alte exemplare din rasa lui, potrivit digi24.ro.„Primul preţ de pornire a fost de 7.500 de lei, urmează să vedem ce se va întâmpla. Nu e un preţ mare, pentru că în acest câine s-a investit”, spune Vlăduţ Minciună, colonel ISU Dolj.„Dacă este să achiziţionăm un pui, un câine care provine din câini de salvare, îl achiţioneză pe la 200-300 de euro, chiar 500 de euro”, spune Liviu Ionescu, preşedintele Centrului de Educare Canină Craiova.Dacă nimeni nu va cumpăra câinele, Seza va trăi toată viață lângă instructorul ei, însă doar după organizarea a trei licitaţii.ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Nedumeriri privind PLATA CONSULTAȚIILOR MEDICILOR VETERINARI: ”Care sunt sursele din care un medic poate să producă bani?…”

Nedumeriri privind PLATA CONSULTAȚIILOR MEDICILOR VETERINARI: ”Care sunt sursele din care un medic poate să producă bani?…”
31 Iul, 2017 la 2:31 pmModifica

Lucruri pe care să nu le faci NICIODATĂ animalului tău de companie!

Lucruri pe care să nu le faci NICIODATĂ animalului tău de companie!
31 Iul, 2017 la 12:48 pmModifica

Fii RESPONSABIL! ADOPTĂ un suflet!

Fii RESPONSABIL! ADOPTĂ un suflet!
31 Iul, 2017 la 11:35 amModifica