De 5300 Vizualizari

Nedumeriri privind PLATA CONSULTAȚIILOR MEDICILOR VETERINARI: ”Care sunt sursele din care un medic poate să producă bani?…”

Nedumeriri privind PLATA CONSULTAȚIILOR MEDICILOR VETERINARI!

Din păcate, cei care salvează pacienți muți pe bandă rulantă sunt criticați dur de oamenii care nu înțeleg că și consultațiile medicilor veterinari trebuiesc achitate. Mulți iubitori de animale consideră că serviciile veterinare pentru animalele fără stăpâni salvate de ei de pe străzi trebuiesc tratate gratis. 

Recent, o doamnă care a venit cu o pisică adoptată de pe stradă s-a întors a doua zi pentru a cere înapoi banii dați pe consultație, menționând că nu a dorit consult, ci doar să se uite cineva la pisica salvată de ea și să adreseze medicului veterinar doar câteva întrebări. Femeia a specificat ca echipa de medici a fost foarte profesionistă și că este extrem de mulțumita, dar că nu a dorit consult.

Iritat, medicul veterinar a scris pe o rețea de socializare că așa cum toată lumea cere bani pentru serviciul pe care îl face, la fel și fără urmă de îndoială, CABINETUL VETERINAR este locul de munca al medicului veterinar și trebuie să ceară bani pentru munca prestată de ei!

”Aşa cum ficare om are un loc de muncă,
Aşa cum fiecare om trebuie să producă bani, că să poată fi plătit tot cu bani,
Aşa cum zidarul îţi cere bani că să îţi repare casă, fermierul îţi cere bani pt roşii şi alte alimente, croitorul îţi cere bani că să te îmbrace, 
Aşa cum toată lumea îţi cere bani pentru serviciul pe care ţi-l face,
LA FEL şi fără urmă de îndoială, CABINETUL VETERINAR este locul de muncă al medicului veterinar.
EL TREBUIE SĂ PRODUCĂ BANI!
Adică să ceară bani pentru MUNCĂ PRESTATĂ DE EL!
Că să poată plăti chirie, să cumpere materiale consumabile, să plătească salariile subalternilor, să plătească toate utilităţile fără de care nu poate să îşi presteze muncă.
Să producă bani din care să îşi ia propriul salariu din care să îşi întreţină familia.
Medicul veterinar care deţine un cabinet veterinar nu primeşte cadou şi o imprimantă de bani, odată cu primirea autorizaţiei de funcţionare.
Dacă ai o clinică veterinară, sau un spital veterinar, odată cu creşterea capacităţii de tratare cresc şi obligaţiile de plata (chirie mai mare, salarii mai multe, consumabile mai multe, utilităţi mai scumpe). Nu creşte şi „imprimantă de bani”!
Care sunt oare sursele din care un medic poate să producă bani?
Exact! …din CONSULTAŢII, investigaţii paraclinice şi manopere medicale PRESTATE pentru ameliorarea afecţiunilor, sau recuperarea stării de sănătate a animalelor care intră în cabinetul (clinică, spitalul) veterinar.
Pentru medicul veterinar nu are importantă dacă persoană care aduce animalul coboară din Ferarri, sau dacă vine pe jos. 
Nu contează dacă animalul a costat o avere, sau dacă este luat de pe stradă. 
Nu foloseşte seringi de aur pentru oamenii bogaţi şi seringi de hârtie pentru oamenii săraci. 
Mopul cu care se spală podeaua, substanţele care se folosesc pentru dezinfectare, hârtia, vată, spirtul, seringile, medicamentele folosite….. toate costă la fel, indiferent dacă intră oameni cu venituri de milioane de euro, sau dacă intră oameni cu venituri zero.
CONSULTAŢIA începe de când intră animalul pe uşa cabinetului. Pentru că medicul vede starea blănitei animalului, faciesul, postura, mersul, dacă are sau nu are secreţii nazale, oculare şi multe alte detalii pe care nu avem timp să le spunem celor care aduc animalul. Termometria şi cântărirea animalului sunt doar alte etape ale CONSULTATIEI.
TOATE ACESTEA SUNT INFORMAŢII pe care creierul unui medic le prelucrează de la primul contact vizual cu animalul. Mintea medicului este un imens computer care ” deschide” în paralel, cu o viteză uimitoare, cărţi de parazitologie, pediatrie, geriatrie, nutriţie şi metabolism, medicală, obstetrică, imunologie, cardiologie, neurologie şi încă multe altele, în funcţie de informaţiile preliminare pe care le primeşte la contactul vizual cu animalul.#
MEDICUL VETERINAR NU POATE SĂ ÎNTREBE ” CE TE DOARE? UNDE?”. 
EL TREBUIE SĂ OBSERVE, SĂ ÎŞi EXTRAGĂ INFORMAŢII ŞI SĂ GĂSEASCĂ SINGUR CE ÎL DOARE ŞI UNDE ÎL DOARE PE ANIMAL.
TOATE ACESTEA FAC PARTE DIN CONSULTAŢIA ANIMALULUI!
Faptul că medicul ajunge la concluzia că animalul este sănătos face parte din CONSULTAŢIE! Îşi foloseşte toate cunoştinţele acumulate în cei 6 ani de facultate şi în toţi anii de experienţe şi nopţi nedormite petrecute în cabinetul veterinar.
DE ACEEA CONSULTAŢIA TREBUIE ACHITATĂ!
De aceea trebuie respectat Medicul veterinar şi trebuie plătit serviciul pe care îl prestează.
Dacă un om nu ştie sau nu vrea să bage pe gât o pastilă, unui animal şi cere că medicul veterinar să facă această manoperă, TREBUIE SĂ ŞTIŢI că acel medic riscă mult mai mult să fie muşcat de mâini, decât stăpânul.
Trebuie să înţeleagă toată lumea că medicii veterinari nu sunt de tablă/oţel/fontă sau alte materiale neafectate de muşcătura unui animal! 
Mâinile medicilor veterinari sunt uneltele cu care ei îşi pot presta meseria şi sunt făcute tot din carne şi oase. Sunt la fel de importante că şi pentru un contabil, un zidar, sau un criotor! 
DE CE SĂ AVEŢI PRETENŢIA SĂ RIŞTE SĂ PIARDĂ ATÂT DE MULT ……. GRATIS?
TREBUIE SĂ ÎNŢELEGEŢI CĂ DACĂ UN ANIMAL ÎŞi MUSCĂ PROPRIUL STĂPÂN FĂRĂ NICI O REŢINERE, VA MUSCĂ DE 10 ORI MAI RĂU ŞI FĂRĂ REMUŞCĂRI UN STRĂIN.
Medicul este un „pericol de injecţie” şi de aceea animalul va muscă mai tare dacă va avea ocazia.
Nu cereţi medicului să domine în cabinet în 5 minute, ce nu poate să domine stăpânul acasă….. o viaţă. 
Şi dacă o faceţi, FTITI CONŞTIENŢI CĂ TREBUIE SĂ PLĂTIŢI PENTRU ASTA!”

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Caz şocant în apropierea Capitalei! O persoană din Chiajna a mutilat o căţeluşă. Animalul a ajuns în stare de şoc pe mâna unor medici veterinari

sursa foto - http://www.dailymail.co.uk
09 Feb, 2017 la 9:31 amModifica

Caz șocant în Marea Britanie. Cățelul a ajuns pe mâna medicilor veterinari într-o stare de șoc. L-a luat şi l-a îngrijit

Caz șocant în Marea Britanie. Cățelul a ajuns pe mâna medicilor veterinari într-o stare de șoc. L-a luat şi l-a îngrijit
19 Apr, 2017 la 3:53 pmModifica

ȘOCANT! Câini tratați cu SUBSTANȚE INTERZISE. Uite ce spun medicii veterinari despre această practică

ȘOCANT! Câini tratați cu SUBSTANȚE INTERZISE. Uite ce spun medicii veterinari despre această practică
15 Mar, 2017 la 10:05 amModifica

„Multi ani sanatosi!”, medicilor veterinari

„Multi ani sanatosi!”, medicilor veterinari
15 Mai, 2016 la 10:41 amModifica

3 Comentarii

 1. Nu sunt de acord cu pledoaria domnului doctor, actul medical nu este o meserie ca oricare alta, nu poti compara munca unui medic cu zugravul sau croitorul, daca il compari pe domn doctor cu meseriile astea il jignesti dar cu siguranta ar spune ca se pricepe si la astea ca e in firea romanului..In fiecare meserie exista riscuri si satisfactii, uneori satisfactia de a salva o viata nu poate fi descrisa in cuvinte, Cand te raportezi numai la bani in viata inseamna ca nu ti-ai ales meseria bine!

  • Un cu mai multe animale spune:

   Daca nu va este cu suparare, doamna Tamara, dvs. ce profesie aveti?
   Marea majoritate a medicilor veterinari isi fac meseria din pasiune dar asta nu inseamna ca trebuie s-o faca gratuit.
   Satisfactia de a salva o viata sau mai multe nu-l imbraca pe medicul veterinar, nu-i da nici sa manance, nu-i duce copiii la scoala etc.
   Si, ca sa incheiem, de ce trebuie doar veterinarul sa aiba aceasta satisfactie, de a salva vieti? Cel care-si asuma ingrijirea unui animal nu poate sa aiba aceeasi satisfactie? Chiar si platind pentru asta!

 2. Ba eu zic sa va mai ginditi, cind afirmati atit de sigura ca nu sinteti de acord cu toata pledoaria domnului doctor.Nu vorbim despre valentele morale samd ale meseriei de doctor comparativ cu zugravul, mecanicul auto etc….a ales si el niste comparatii pentru a face lumea sa inteleaga ca si un doctor fie el de oameni sau de animale are nevoie sa manince, sa-si intretina familia, e obligat sa plateasca dari la stat, ca de, asta e sistemul.Sa nu mai vorbim de investitiile pe care le face in clinica lui si pwntru care trebuie sa plateasca pe alti furnizori, care, nu-i asa, vor si ei sa traiasca ca de-aia se ocupa cu furnizarea de consumabile.Apoi, pt animale nu exista un siatem de asigurari de sanatate, asa ca pt oameni.Si alt gen de asigurari, de ex daca musca pe cineva, daca se accidenteaza, etc.Pt oameni exista acel CNAS care va da iluzia ca nu platiti consultaria, de-aia iesiti de la medic fericita ca „nu v-a costat nimic” cind de fapt altii sanatosi care platesc si ei asigurare v-au platit de fapt consultatia de care ei n-au avut nevoie.
  La medicii veterinari nu functioneaza acest sistem.Ca la toti medicii privati unde trebuie sa scoateti bani din buzunar ca „v-ati dus la privat”.
  Pe de alta parte, parerea mea este cabtratamentul animalelor luate de pe strada ar trebui acoperit daca nu de structurule administrative teritoriale responsabile, atunci macar de catre acele ONG-uri la care lumea doneaza din greu dar nu se stie ce se intimpla cu banii.Vets-ii ar putea sa faca cobtracte cu acele ONG-uri pt un pret de consulratie/tratament pt animalele gasite pe strada.Si daca la consumabile si alte cheltuieli nu pot renunta din motive obiective, la taxarea consultului la 50% sau 25% din onorariul lor obisnuit, ar putea recurge in aceste cazuri.
  Ar putea sa zicem obtine in schimb, daca au nevoie, echivalentul unui curs de perfectionare continua, in caz ca li se cere asa ceva.Se practica in medicina umana din SUA de ex unde pentru 1 zi petrecuta dind consultatii la pret redus sau gratis pentru persoanele defavorizate se echivaleaza un nr de ore de curs de perfectionare continua, care e cerut de autoritati pt mentinerea licentei.
  Deci, solutii ar fi. Dar am si eu o remarca de facut la adresa unor vetsi din Ro, in spetza Buc: din ceea ce imi povestesc amicii mei care au animale, unii vetsi dau dovada de f putina empatie fatza de suferinta animalului(ciini ca deh…majoritatea au ciini).Si de a stapinului in egala masura pt ca nu-i explica pe intelesul sau care e problema si care sint alternativele de tratament.E drept ca in cazul lor, nu poti sau nu se practica procesele de malpractice, totusi cred ca ar trebui sa fie ceva mai intelegatori cind un proprietar vine cu catelul sau disperat pt tratament.Mai ales ca vb domnului doctor: catelul ca si un copil nu spune ce si unde-l doare….ba, de frica si durere mai poate sa si mushte.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X