Sari la conținut
Home » Un aligator a uimit cercetătorii. De ce a fost premiat cu Ig Nobel

Un aligator a uimit cercetătorii. De ce a fost premiat cu Ig Nobel

Un aligator a uimit cercetătorii. De ce a fost premiat cu Ig Nobel

A 30-a ediţie a premiilor anuale Ig Nobel care, potrivit organizatorilor, recompensează realizări ştiinţifice care ″îi fac pe oameni să zâmbească şi apoi să reflecteze″⁣, a fost organizată online în locul galei tradiţionale din cauza pandemiei de coronavirus.

Cercetători din Canada şi Statele Unite au câştigat premiul pentru psihologie cu metoda lor de a depista persoanele narcisiste cu ajutorul unei metode de analiză a sprâncenelor.

Premiul pentru entomologie a fost decernat unui cercetător american pentru colecţia sa de dovezi conform cărora entomologii – care studiază insectele – se tem de păianjeni.

O femelă aligator din China, aflată într-o încăpere etanşă umplută cu oxigen îmbogăţit cu heliu, a fost determinată să emită sunete neobişnuite într-un studiu realizat de oameni de ştiinţă din Austria, Suedia, Japonia, Statele Unite şi Elveţia, care au câştigat pentru acustică.

Ceremonia se desfăşoară în mod obişnuit la Universitatea Harvard, iar din 1995 a fost transmisă în direct pe internet, însă 2020 marchează primul an în care evenimentul a avut loc exclusiv online, potrivit Pro TV.