ULUITOR! Un leu a supraviețuit datorită semenilor lui. De nenumărate ori, animalele au dat oamenilor adevărate lecții de viață. Exemplul cel mai elocvent este al unor lei de la o grădină zoologică din Tanzania care și-au ajutat seamănul neajutorat timp de trei ani de zile.

Un leu abia mai mergea din cauza unei tije care era pusă în jurul gâtului lui de când era încă mică. După ce a crescut, tija,  o capcană de-ale unor braconieri, îi reteza încet gâtul, iar respirația lui era îngreunată, riscând să se sufoce în orice moment.

Cu toate astea, instinctul celorlalţi semeni i-au salvat viaţa, ba chiar i-au purtat de grijă, aducându-i hrană. Leul rănit a fost observat de turiști încă din 2009, gâtul animalului era strâns de tijele de fier, iar îngrijitorii nu au putut face nimic, deoarece teritoriul parcului era mult prea mare, iar ceilalți lei nu lăsau pe nimeni să se apropie de tovarășul lor, devenind foarte agresivi.Vânătorii pun capcanele pentru animalele mici, cum ar fi antilopa Impala. Cel mai probabil puiul curios și-a băgat capul și când a vrut să iasă a rămas cu capcana prinsă de gât. După primul semnal despre necazul animalului, l-am tot urmărit să-l prindem și să-l eliberăm. Însă teritoriul parcului este foarte mare și aceste animale sunt foarte prudente”, a declarat supraveghetorul principal al rezervației.Abia în 2012, animalul a fost eliberat, cinci lei îl apărau, așa ca a fost nevoie ca salvatorii să-i țină la distanță cu ajutorul mașinilor.Mamiferul carnivor a fost tratat de o echipă de medici veterinari, iar după puțin timp a început să-i crească blană în zona gâtului, potrivit a1.ro.