Sari la conținut
Home » Tu ți-ai lua un astfel de animal de companie? Iată până unde poate ajunge non-conformismul oamenilor

Tu ți-ai lua un astfel de animal de companie? Iată până unde poate ajunge non-conformismul oamenilor

sursă foto:intreabaveterinarul.ro

Animalele de companie sunt cunoscute pentru faptul că ne animă viața, indiferent de specia companionului fie dacă acesta este cățel pisică, hamster și așa mai departe. Năzbâtiile pe care aceștia le fac ne bucură și ne înfrumusețează rutina zilnică.

Pe principiul gusturile nu se discută, sunt persoane care preferă ca animale de companie, ființe ceva mai exotice. Este și cazul unui bărbat din Mexic care a ales să-și împartă căminul cu un …crocodil. 

Animalul mai puțin obișnuit pentru preferințele românilor și nu numai, nu doar că se plimbă liber prin casă ca și cum ar fi în habitatul natural, ba mai mult reptila are apucături de câine și doarme cu stăpânul său în pat.

Crocodili pe post de animale de companie

Este vorba Jonathan Araiza în vârstă de 29 de ani din San Luis Potosi, Mexic, care de-a lungul vieții a preferat să-și împartă viața cu animalele ceva mai exotice, prin urmare prezența crocodilului în casă nu reprezintă nimic ieșit din comun. 

sursă foto:nypost.com
sursă foto:nypost.com

Gamora, căci așa a fost numit crocodilul datorită asemănărilor dintre personalitate acestuia și un personaj Marvel, este capabilă chiar să urce scările.

Dacă acest lucru nu ar fi destul de ieșit din comun aflați că reptila cu apucături de patruped  obișnuiește să-și facă siesta alături de stăpânul său chiar în patul matrimonial. Se pare că reptila este o mini vedetă, participă la ședințe foto și a fost model pentru crearea a mai multor videoclipuri.

sursă foto:nypost.com
sursă foto:nypost.com

Am numit-o Gamora pentru că atunci când am cumpărat-o era un animal mic, verde și agresiv. Specia din care face parte este bine cunoscută pentru agresivitatea pe care o prezintă în sălbăticie, și ea, dimpotrivă, a devenit atât de liniștită încât i s-a permis chiar să participe la videoclipuri și ședințe foto ca model”, a precizat Jonathan Araiza, pentru publicația americană the New York Post.

Meniul reptilei este format din animale vii

Stăpânul reptilei ne informează că nu este deloc periculoasă ba mai mult reptila este blajină precum o pisică, în ciuda setului de dinți pe care i-a primit de la Mama Natură. 

Există foarte puține cazuri și specii de crocodili care se pot adapta la fel de bine la captivitate ca și ea. Faptul că spre deosebire de specia ei ea este un specimen atât de docil care vă permite să o luați în brațe, să fiți aproape de ea și nu se enervează este surprinzător”, a mai adăugat mexicanul.

sursă foto:nypost.com
sursă foto:nypost.com

Dat fiind faptul că toată viața lui a avut doar animale exotice pe post de companioni, Jonathan este la curent cu toate nevoile reptilei.

Pentru îngrijirea unui astfel de companion trebuie aplicat un întreg ritual, așa cum menționează chiar proprietarul crocodilului. Primul pas care trebuie făcut chiar de la primele ore ale dimineții constă în verificare temperaturii, în cazul în care această este sub preferințele animalului exotic, proprietarul acestuia de îndată o modifică, dă drumul unui încălzitor, după care, purcede la verificarea filtrului de apă, pe care îl curăță în cazul în care este murdar.

sursă foto:nypost.com
sursă foto:nypost.com

În ceea ce privește dieta reptilei, Johnathan își hrănește, din păcate, companionul cu animale vii, pe care le achiziționează chiar înainte de sacrificare. 

Mă asigur că nu are zgărieturi și, în general, este bine. Până să verific, ea ori iese din casă, ori se află deja în zona ei uscată așteptând să facă plajă”,  mexicanul mai are în grijă și doi căței Chihuahua dar și mai multe țestoase aligator și Chelydridae, potrivit nypost.com