Sari la conținut
Home » Tu știi să vorbești limba ”pisicească”? Sfaturi pentru a comunica cu pisicile, nu garantăm că vor și asculta

Tu știi să vorbești limba ”pisicească”? Sfaturi pentru a comunica cu pisicile, nu garantăm că vor și asculta

Pisicile pot fi destul de vocale și se pricep să își comunice dorințele și nevoile, dar le place când le vorbești? Dacă vorbiți, dar aveți impresia că pisica nu vă ascultă, poate că nu vorbiți limba potrivită. Învață cum să vorbești cu felinele de casă și spune-i pisicuței tale cât de mult îți pasă.

Pisicile nu vocalizează de obicei între ele, păstrând acele mieunate, triluri și ciripituri pentru companionii lor umani, spune Catster. Principalul lor limbaj este limbajul corpului. Ele vorbesc cu coada, cu poziția urechilor, cu postura și chiar cu expresiile lor faciale. Ținând cont de acest lucru, iată câteva modalități prin care îți poți face pisica să te înțeleagă.

Pisicile domestice înțeleg tonul și tonalitatea vocii

În timp ce pisicile domestice sunt fluente în limbajul corpului, ele înțeleg, de asemenea, tonul și tonalitatea vocii mai mult decât cuvintele propriu-zise. Dacă folosiți o voce ușoară și veselă în timp ce le spuneți să se dea jos de pe tejghea sau să nu mai zgârie, nu veți face decât să le faceți să creadă că sunteți mulțumit de acțiunile lor. 

Potriviți o voce fermă, poruncitoare, cu un ton mai scăzut, cu comenzi precum „Nu!”. „Oprește-te!” sau „Jos!” și pisicuța ta va ști exact ce vrei să spui. În aceeași ordine de idei, folosiți un ton mai înalt și mai vesel atunci când vă lăudați pisicuța, când o chemați sau îi oferiți ceva interesant, cum ar fi o recompensă sau o jucărie.

Potriviți gesturile cu cuvintele

Combinarea tonului cu gesturi și mișcări vă vor ajuta cu adevărat să vă faceți înțeles punctul de vedere. De exemplu, arătați cu degetul spre podea sau faceți o mișcare în jos cu mâna în timp ce îi ordonați pisicuței să se dea jos de pe tejghea și faceți-i semn cu mâna spre dumneavoastră. sau chemați-o cu degetul arătător.

Aveți grijă la contactul vizual

Pisicile nu apreciază un concurs de priviri, potrivit iHeartCats. În timp ce se pot holba la tine pentru a-ți atrage atenția, întoarcerea privirii lor pentru prea mult timp poate fi considerată o amenințare. Îți poți da seama când pisicuța ta devine agitată uitându-te în ochii ei; dacă pupilele devin dilatate, poate semnala excitare sau agresivitate.

Clipește pentru că te iubește

În timp ce o privire care nu clipește ar putea fi percepută ca o amenințare, ochii închiși sunt un semn de încredere între tine și pisica ta, ceea ce pentru ea este declarația supremă de dragoste. Îi poți spune pisicuței tale cât de mult înseamnă pentru tine prin stabilirea contactului vizual și închiderea lentă a ochilor pentru o clipă înainte de a-i deschide din nou.

Imitați loviturile de cap și de nas

Un alt mod în care pisicuța ta își arată afecțiunea este să te lovească cu capul sau cu nasul. Întorcându-i cu blândețe aceste lovituri de cap este posibil să obțineți un toarcet de plăcere ca răspuns. Puteți iniția o ciocnire a nasului întinzând un deget la nivelul pisicii dumneavoastră și invitând-o să îl adulmece.

Cum să-ți dai seama dacă pisica ta te ascultă

Pisicilor le place când le vorbești? Probabil că depinde de mesajul pe care îl transmiteți. Dar nu este greu să știi dacă te ascultă. Iată cum să îți dai seama dacă ai stabilit o conexiune.

Pisica ta îți returnează lovitura de cap și/sau își freacă fața de tine, vei ști că este fericită să te vadă. Dacă pisica ta se întoarce și îți arată fundul, nu te disprețuiește, ci este de fapt un salut prietenos. Să spunem că mustăcioasa ta răspunde la gesturile tale afectuoase cu un toarcet, atunci vei ști că înțelege și îți întoarce dragostea. În cazul în care pisicuța ta îți răspunde la clipitul tău lent, vei ști că are încredere în tine cu viața lor.

Te mușcă, zgârie  sau își mișcă coada în semn de agitație, vei ști că nu-i place ceea ce faci sau că este suprastimulată și are nevoie de spațiu. Deasemnea  dacă pisica răspunde discuțiilor cu bebelușul cu propriile vocalize, este o invitație de a continua conversația.Se rostogolește și își expune burtica? Nu este o invitație la o frecție pe burtă, dar ar putea fi un semn că se simte suficient de confortabil pentru a fi vulnerabilă în preajma dumneavoastră..

Acum că știi cum să vorbești cu pisicile, este timpul să încerci ceea ce ai învățat pe propriul tău prieten felin, care va fi fără îndoială surprins și încântat când vei începe să vorbești limba lor de dragoste.