Sari la conținut
Home » Tu știi de câtă mișcare are nevoie pisica ta? Dacă nu, află acum

Tu știi de câtă mișcare are nevoie pisica ta? Dacă nu, află acum

Da, și pisicile au nevoie de exerciții fizice. Ca și în cazul oamenilor, un stil de viață sedentar poate duce la efecte negative asupra sănătății fizice și mentale.

Dar determinarea cantității de exerciții fizice de care pisica are cu adevărat nevoie depinde de fiecare animal în parte.

De câte exerciții are nevoie pisica?

În general, pisicile au nevoie de aproximativ 30 de minute de exerciții fizice pe zi pentru a se menține sănătoase și fericite. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de vârsta, rasa, stilul de viață și personalitatea individuală a pisicii.

Unele animale de companie se pot mulțumi cu scurte explozii de activitate, în timp ce altele pot avea nevoie de momente de joacă mai intense sau de rutine de exerciții structurate. Toate pisicile dorm foarte mult, dar pisicuțele ațipesc de obicei până la 18 ore pe zi și tind să rămână active în timpul orelor de veghe.

Majoritatea pisicuțelor au un nivel ridicat de energie și trebuie să facă exerciții fizice o oră sau mai mult în fiecare zi. Vestea bună este că, atâta timp cât îi oferiți o mulțime de jucării și jocuri, pisoiul se va juca probabil suficient pentru a face exercițiul de care are nevoie.

În sălbăticie, pisicile fac exerciții fizice în mod natural prin vânătoare și joacă. Din acest motiv, pisicile care au acces la aer liber fac de obicei mai multă mișcare decât cele de interior. Cu toate acestea, pisica de interior poate obține în continuare exercițiul de care are nevoie prin îmbogățirea mediului, chiar dacă spațiul este limitat în casa dumneavoastră.

Importanța exercițiilor fizice pentru pisici

Exercițiile fizice regulate reprezintă o parte importantă a unui stil de viață sănătos pentru pisici, ajutându-le să se mențină în formă din punct de vedere fizic și mental și promovând bunăstarea generală. Încurajarea exercițiilor fizice și a jocului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea problemelor de comportament, cum ar fi mestecatul distructiv și zgârierea.

Pisicile petrec mult timp dormind, zăbovind și îngrijindu-se și tind să aibă scurte explozii de energie pe parcursul zilei și al nopții. Oferiți-i pisicii oportunități atât de exerciții fizice, cât și de stimulare mentală prin jucării, stâlpi de zgâriat și timp de joacă interactivă cu oamenii.

Beneficii fizice

Exercițiile fizice regulate ajută pisicile să ardă calorii și să își mențină o greutate sănătoasă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea obezității și la reducerea riscului de probleme de sănătate asociate, cum ar fi diabetul și artrita. În plus, exercițiile fizice ajută la menținerea și dezvoltarea tonusului muscular și a forței.  Acest lucru poate fi deosebit de important pentru pisicile mai în vârstă, care pot fi mai predispuse la pierderea și slăbirea mușchilor.

Beneficii mentale

Exercițiile fizice oferă o stimulare mentală pentru pisici și ajută la prevenirea plictiselii, a anxietății și a depresiei, care pot duce la un comportament distructiv și la alte probleme de acest gen. Timpul de antrenament cu jucării sau jocuri interactive poate ajuta pisicile să își mențină mintea ageră și angajată.

Timpul de joacă și activitatea regulată pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății, la prevenirea problemelor de comportament și la încurajarea interacțiunii sociale cu oamenii și cu alte animale de companie.

5 idei ușoare de exerciții fizice pentru pisici

Identificarea celor mai bune opțiuni de exerciții fizice pentru pisica ta constă în a ști ce îi place. Unele pisici își petrec timpul jucându-se independent, în timp ce altele sunt mai predispuse să se joace atunci când un om inițiază jocul.

Pisicile tind să fie mai active în jurul amurgului și al zorilor, așa că acestea sunt momente excelente pentru a iniția o sesiune de joacă cu pisica ta. Încercați aceste idei acasă pentru a vă încuraja pisicuța să facă mișcare:

Jucării interactive pentru animale de companie

Jucăriile interactive pentru pisici, cum ar fi puzzle-urile cu mâncare și jucăriile cu baterii, permit pisicii să se joace fără un om. Unele animale de companie se vor bate în jurul unor jucării mici, cum ar fi șoriceii sau mingile cu iarbă de pisică, dar unele își pierd interesul dacă nu pot interacționa cu jucăria.

Unele jucării interactive distribuie hrană sau au compartimente pentru a ascunde dulciuri, ceea ce este excelent pentru pisicile motivate de mâncare.

Dacă pisicuța trebuie să slăbească câteva kilograme, folosiți în aceste jucării dulciuri cu conținut caloric scăzut aprobate de medicii veterinari sau luați în considerare posibilitatea de a le folosi la ora mesei! A face o pisică să muncească pentru mâncarea ei este o modalitate excelentă de a o ajuta să piardă în greutate și de a fi stimulată mental.

Jucării cu baghetă

Jucăriile de tip baghetă sunt folosite de oameni pentru a se juca cu pisicile. Multe pisici se dezlănțuie atunci când omul lor scoate pasărea pe băț sau jucăria cu pene. O caracteristică excelentă a acestui tip de joacă este că întărește legătura dintre tine și pisica ta.

Copaci pentru pisici

Copacii pentru pisici oferă pisicilor o aventură asemănătoare cu cea din aer liber, în siguranța interiorului. Ele se pot cățăra, zgâria, se pot relaxa și se pot întinde ore întregi. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de socializare pentru mai multe pisici.

Stâlpi de zgâriat

Stâlpii și covorașele de zgâriat le oferă pisicilor posibilitatea de a se întinde, de a-și menține unghiile sănătoase și de a-și exercita labele. Deși poate că nouă nu ni se pare a fi un exercițiu, folosirea unui scărpinător este un fel de yoga pentru pisici.

Roți de exerciții

Roțile de exerciții arată puțin ca niște roți uriașe pentru hamsteri. Dacă pisicuțe. îi place să alerge și aveți spațiu, o roată de exerciții poate fi foarte îmbucurătoare. Asigurați-vă că o cumpărați de la o companie de renume pentru siguranța pisicii dumneavoastră.

Alte animale de companie din casă pot fi tovarăși de joacă potriviți pentru pisica dumneavoastră, atâta timp cât toată lumea se înțelege. Cu toate acestea, un partener de joacă nu este un substitut pentru îmbogățirea mediului și pentru timpul petrecut cu un om. Indiferent de numărul de animale de companie pe care le aveți, fiecare dintre ele are nevoie de atenție individuală, precum și de jucării și unelte care să se potrivească personalității lor.