Sari la conținut
Home » Tu știi cum să ai grijă de sănătatea animalului de companie? Sfaturi importante

Tu știi cum să ai grijă de sănătatea animalului de companie? Sfaturi importante

  • de
sănătatea animalului de companie

Tu știi cum să ai grijă de sănătatea animalului de companie? Câteva sfaturi importante.

Un animal de companie sănătos nu este un lux!

Decizia de a adopta un animal de companie te va pune față în față cu anumite responsabilități pe care trebuie să le îndeplinești. Astfel, un animal intrat în viața noastră nu doar că ne va face mai fericiți, devenind parte din noi, însă va trebui să respectăm anumite condiții pentru a ne asigura că are parte de tot sprijinul nostru pentru o viață mai bună și sănătoasă.

Câteva sfaturi utile pentru iubitorii de animale:

  1. Controlul medical veterinar să fie făcut în mod constant.

Un veterinar va juca un rol important în sănătatea și viața animalului de companie. De regulă, ar trebui să mergi cu cățelul sau pisica la cabinet cel puțin o dată sau de două ori pe an.

Controalele regulate sunt esențiale pentru a detecta la timp și preveni diferite boli ale animalelor de companie.

2. Vaccinarea obligatorie.

Medicul veterinar va stabili programul corect de imunizare pentru pisica sau câinele tău. Vaccinarea animalului de companie este o parte esențială din îngrijirea lui.

Procedura trebuie făcută pentru protecție împotriva bolilor precum rabie sau boala Lyme la căței. Pisicile au nevoie de imunizare împotriva unor boli precum infecția cu herpes felin, turbare sau leucemie felină.

O vizită la medicul veterinar pentru imunizare de îndată ce ai primit în familie noul tău animal de companie ar trebui să fie o regulă strictă. În cazul cățelușilor, ține cont că imunizarea trebuie făcută chiar în primele lui săptămâni de viață.

3. Alimentație echilibrată în funcție de rasa câinelui.

Hrana pisicii trebuie să ofere un echilibru între proteine, carbohidrați și grăsimi. Același lucru este valabil și pentru câini, însă aceștia au nevoie, în plus, și de multe fibre. Totodată, ține cont că pisicile nu beau la fel de multă apă precum câinii, motiv pentru care au nevoie și de mai multă hrană umedă.

Încearcă să-i stabilești un program fix de mese. La fel ca oamenii, și animalele au nevoie de un echilibru alimentar.

Un lucru simplu pe care îl poți face pentru a avea un animal de companie sănătos este să îi oferi hrana potrivită și apă proaspătă de fiecare dată. Hrana potrivită îl va ajuta să aibă o viață fericită și îi va oferi energia și nutrienții de care are nevoie. Însă, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să faci alegerea corectă.

Un alt criteriu de care va trebui să mai ții cont este și vârsta animalului de companie.

4. Opțiunea castrării.

Procedura de castrare necesită anestezie totală și, cel mai probabil, câinele sau pisica ta va trebui să stea peste noapte la cabinetul veterinar pentru a rămâne sub observație și pentru a se recupera.

Castrarea sau sterilizarea poate ajuta la prevenirea multor probleme de sănătate, inclusiv a sarcinii complicate, precum și la reducerea numărului de animale fără adăpost. Castrarea pisicilor reduce riscul de apariție a cancerului cervical sau ovarian. În ceea ce privește castrarea câinelui, această procedură ajută la reducerea comportamentului agresiv, dar și a riscului de cancer testicular.

Așadar, orice stăpân de animale de companie ar trebui să știe ce măsuri poate lua pentru a avea grijă de sănătatea acestora.

5. Oferă-le cât mai mult timp de joacă și atenție.

Animăluțele au nevoie de iubirea și de atenția ta. Factorul social pentru un câine este esențial. De aceea, ia-l cu tine în vizită la prieteni, în oraș și expune-l la cât mai multe situații pentru a se obișnui cu oamenii și a învăța să-i accepte în preajmă. Pisica, cu toate că este o fire solitară, adoră să fie răsfățată.

Un animal de companie necesită timp și efort constant dacă ne dorim să îi oferim o viață cât mai frumoasă și sănătoasă.