Sari la conținut
Home » Trendurile culinare pentru animalele de companie. Fii pregătit pentru cele mai noi tendințe

Trendurile culinare pentru animalele de companie. Fii pregătit pentru cele mai noi tendințe

Program dehrănire pentru câini; sursă foto: vetpet

Trendurile culinare pentru animalele de companie sunt diverse și fiecare încearcă să satisfacă nevoile de hrană ale patrupedelor. La ora actuală, industria care produce și vinde hrana pentru animale este una dintre cele mai profitabile din lume, valorând zeci de miliarde de dolari, la nivel global.

Pandemia de COVID-19 a afectat un număr mare de industrii, printre care se numără și hrana pentru animale. Ca atare, mulți oameni își cheltuiesc banii cu multă atenție, însă nu neglijează nevoile patrupedelor, fiind de părere că animalele lor de companie trebuie să primească tot ce este mai bun.

Umanizare și premiumizare sunt cele două tendințe ale pieței de hrană pentru animale

Umanizarea hranei se referă la faptul că proprietarii își doresc ca obiceiurile alimentare ale animalelor  de companie să fie similare cu ale lor.

De partea cealaltă, premiumizarea produselor este un rezultat al umanizarii, fiind determinat de proprietarii de animale care vor să învestească într-o hrană cu ingrediente de calitate superioară, provenite din surse locale, cât și a durabilității oferite în hrana animalelor de companie.

„Raportul Petfood”, valabil încă din 2003 a confirmat că există o tendință a preferințelor consumatorilor către bunuri cu prețuri mai ridicate.

Printre trendurile culinare pentru animalele de companie se numără și umanizarea și premiumizarea hranei ceea ce a dus la afectarea produselor de pe piață la scară largă.

Pe măsură ce relațiile dintre oameni și patrupede au evoluat, umanizarea animalelor de companie a stimulat cheltuieli din ce în ce mai mari pentru produsele destinate animalelor de companie.

Umanizarea domină industria hranei pentru patrupede

Umanizarea reprezintă o tendință puternică care imită care imită alimentele destinate omului. Astfel, scopul este să se ajungă la imitarea ingredientelor, aspectului, aromelor, dar și numele produselor alimentare.

Accentul este pus și pe etichetele alimentelor, fiind vorba de „etichete curate”, care conțin cuvinte cheie pentru sănătatea animalului, cum ar fi „curat”, „fără”, „curat” și „de casă”.

Cum a fost posibilă o astfel de abordare?

Proprietarii de animale își doresc tot ce este mai bun pentru animăluțele lor, de aceea vorș ca linia de demarcare dintre mâncarea umană și cea destinată patrupedelor să fie cât mai estompată.