Sari la conținut
Home » Tragedie de proporții în cușca unei GORILE. Un astfel de incident nu s-a mai întâmplat

Tragedie de proporții în cușca unei GORILE. Un astfel de incident nu s-a mai întâmplat

Când vine vorba de mâncare, animalele uită de prietenia lor cu oamenii. Acest lucru s-a întâmplat la o grădina zoologică din Madrid. O îngrijitoare a fost atacată de o gorilă, deși zona respectivă era protejată de un sistem cu trei uși. Un astfel de incident nu s-a mai întâmplat, relatează La Vaguardia.

O îngrijitoare, în vârstă de 46 de ani, a fost atacată de Malabo, gorila mascul a grădinii zoologice, care are 29 de ani. Femeia a intrat în cușca animalului, chiar în momentul în care se pregătea să mănânce, și atunci s-a năpustit asupra îngrijitoarei.

„A trântit-o, dar fără să-și folosească enorma putere pe care o are la cele 200 de kilograme ale sale”, a precizat un purtător de cuvânt.

După ce a femeia a fost atacată, angajații grădinii zoologice au reușit să îndepărteze animalul cu ajutorul stingătoarelor de incedii, iar ulterior veterinarul i-a aplicat o injecție cu tranchilizant. Gorila a fost dusă apoi înăuntru, unde s-a calmat, a precizat grădina zoologică într-un comunicat.

Grădina zoologică a precizat că Malabo a fost crescut cu biberonul de îngrijitori încă de la naștere și de obicei este legat afectiv de aceștia. Femeia pe care a atacat-o lucra la grădina zoologică de 19 ani.

Starea femeii este gravă. Are un traumatism cranian, un traumatism toracic cu multiple fracturi și fracturi deschise la ambele brațe.