Sari la conținut
Home » Tragedia umană din Liban este dublată de o tragedie a animalelor. Uite cum sunt ajutate animalele rănite

Tragedia umană din Liban este dublată de o tragedie a animalelor. Uite cum sunt ajutate animalele rănite

Tragedia umană din Liban este dublată de o tragedie a animalelor. Uite cum sunt ajutate animalele rănite

Doi medici veterinari români ce fac parte din asociația Animal Society ajută animalele afectate de explozia de proporții din Beirut la solicitarea organizației locale Animals Lebanon, potrivit Mediafax.

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani.

Anca Tomescu și Gabriel Ignat, medici cu experiență de peste 25 de ani, s-au alăturat echipei internaționale care s-a deplasat în Liban cu misiunea de a salva animalele rănite sau prinse sub dărâmături, în urma exploziilor devastatoare produse în 4 august în portul din Beirut.

Tragedia umană din Liban este dublată de o tragedie a animalelor

„Tragedia umană este dublată de o tragedie a animalelor. Mii de animale au fost rănite sau s-au pierdut în urma exploziilor. Echipa Four Paws, condusă de dr. Amir Khalil, alături de echipa Animals Lebanon și de voluntari locali, oferă asistență medicală animalelor rănite și le eliberează pe cele prinse sub dărâmături”, au arătat reprezentanții Animal Society.

Salvatorii ajută la hrănirea și vaccinarea antirabică a animalelor din zonele afectate și fac eforturi pentru a găsi familiile câinilor și pisicilor pierdute sau pentru a le da spre adopție.

Echipa va evalua starea de sănătate a animalelor de la cele două grădini zoologice din sudul Libanului.

„Din momentul în care am aflat de exploziile din Beirut, am știut că va fi nevoie de o mobilizare internațională pentru a ajuta locuitorii afectați de acestea, dar și animalele care au avut de suferit. Ne-am alăturat echipei Four Paws imediat ce am aflat de misiunea de salvare și ne dorim să reducem suferința în rândul animalelor atât prin intervenții de urgență, dar și prin sterilizare și vaccinare, pentru un impact pe termen lung”, declară Anca Tomescu, președinte Animal Society.